JUDITA FRANKOVIĆ:

'Ponosna sam na uspjeh svog Marka u Cannesu'

20.05.2015 u 11:00

Bionic
Reading

Zagrebačka glumica ove je godine na filmskom festivalu u Cannesu bila pratilja i podrška svom dečku snimatelju Marku Brdaru koji je kao direktor fotografije u 'Zvizdanu' pobrao pohvale brojnih filmskih kritičara. Njegov pečat dao je filmu posebnu ljepotu, pišu svjetski mediji

Među brojnim hrvatskim glumcima koji su ove godine pohodili Cannes bila je i Judita Franković. Ovaj put kao pratilja svog dugogodišnjeg dečka, snimatelja Marka Brdara koji je u Matanićevom filmu 'Zvizdan' potpisan kao direktor fotografije. Da je napravio odličan posao, primijetili su to svi koji su pogledali film, a brojni svjetski filmski kritičari oduševljeno su ga pohvalili napisavši kako su njegovi predivni prizori prirode i senzibilitet dali poseban pečat filmu.

'Bili su to uistinu lijepi trenuci iako smo u Cannesu bili vrlo kratko. Sretna sam zbog Marka jer njegov rad nije ostao nezamijećen. Taj senzibilitet i poseban pristup radu na filmu napokon je došao do izražaja na najljepši mogući način. U 'Zvizdanu' se sve poklopilo, znam da mi je pričao kako je svaka sitnica tijekom snimanja sjela na mjesto, kako su se svi povezali i uživali na setu. Jako sam ponosna i sretna zbog njega, ali i zbog cijele ekipe 'Zvizdana' koja je napravila odličan film', rekla je Judita u razgovoru za tportal.

Ono što je našu glumicu najviše fasciniralo na francuskoj rivijeri su muškarci u odijelima s leptir-mašnom od ranog jutra do kasno u noć.

'Već u sedam ujutro svi su namontirani i spremni za biznis. Cannes živi za taj festival i lijepo je vidjeti tu besprijekornu organizaciju koja ne može zakazati. Ja sam baš uživala u svakom trenutku i prizoru', kaže Judita koja se trenutačno priprema za nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama gdje će nastupiti u Vojnovićevoj 'Dubrovačkoj trilogiji' redatelja Staše Zurovca.

Pratilja Dalibora Matanića u Cannesu bila je njegova trudna supruga glumica Helena Minić