JULIETTE BINOCHE:

'Depardieu me htio ubiti, ali još sam tu!'

11.05.2015 u 19:53

Bionic
Reading

Trenutno najcjenjenija francuska glumica Juliette Binoche rijetko je progovarala o svom privatnom životu, no za britanski Guardian nedavno je napravila iznimku. Raspričala se o svemu pa i o uvredi svog kolege, francuskog glumca Gérarda Depardieua

U Francuskoj je zovu 'La Binoche' i nakon Catherine Deneuve, ona je utjelovljenje svega čime se Francuzi ponose na velikom platnu. Ikona današnje francuske kinematografije za britanski Guardian otvorila je dušu, na iznenađenje mnogih jer kad je intima u pitanju, 51-godišnja Juliette Binoche čvrsto vjeruje da je 'šutnja zlato'.

Njezina posljednja i jedna od najboljih uloga je ona u drami 'Oblaci nad Sils Marijom' Oliviera Assayasa u kojoj, kaže, igra sredovječnu glumicu na zalasku karijere. I u njoj pomalo vidi sebe. A kako je bilo na samim počecima njezine karijere?

'Uvijek sam vjerovala u sebe, čak i kad drugi nisu. Imala sam ogromno samopouzdanje i želju da se izrazim i dokažem. U meni je gorjela vatra, bila sam poput tigrice. Znala sam što želim i nitko me nije mogao spriječiti', objasnila je Binoche. Da ono što tvrdi nisu samo riječi potvrdio je i slučaj s njezinim kolegom Gerardom Depardieuom koji o hvaljenoj i omiljenoj francuskoj glumici nema previše riječi hvale. Prije nekoliko godina nonšalantno je novinarima izjavio da 'ne razumije što ljudi vide u toj Binoche'.

'Ona nema ništa, baš ništa. Neka mi netko napokon objasni koja je to njezina tajna kao glumice', razotkrio je svoju netrpeljivost jezičavi francuski filmski veteran. Uvijek suzdržana u javnosti, glumica je kritiku damski ignorirala, a danas o tome kaže:

'Svaka dobra glumica ima svoju tajnu kad stane pred kamere. Tu dolazi do izražaja njezina snaga i publika to prepozna. Depardieu me htio ubiti, baš me htio ubiti, ali još sam tu!' pobjednički je zaključila.