PRVI PUT U CANNESU

Nives Ivanković o najvećem iznenađenju u životu

06.05.2015 u 07:00

Bionic
Reading

S jedinstvenom splitskom glumicom popričali smo o novom filmu 'Zvizdan' Dalibora Matanića, u kojem ima jednu od glavnih uloga, odlasku u Cannes kojem se posebno veseli i ulozi koja joj je konačno omogućila važan zaokret u karijeri

'Nisam to očekivala, ma nisam ni sanjala o tome da ću se jednog dana prošetati crvenim tepihom u Cannesu. Još uvijek sam pod dojmom i jedino što sigurno znam jest da ću za tu svečanu priliku odabrati haljinu moje drage prijateljice Matije Vuice', kaže Nives Ivanković (47), pršteći pozitivnom energijom.

S redateljem Daliborom Matanićem i glavnim glumcima filma Nives će za desetak dana obilježiti svečanu premijeru hrvatskog ljubavnog filma 'Zvizdan' na kanskom festivalu. Za uvijek hrabru i iskrenu glumicu to je poseban trenutak u karijeri, ali i za hrvatski film, jer je posljednji put prije 34 godine nastupio na ovom prestižnom filmskom festivalu.

'Rajko Grlić je 1981. sa svojim filmom 'Samo jednom se ljubi' bio u Cannesu i evo - nakon više od tri desetljeća Dalibor je dobio priliku. Za mene je to povijesni trenutak. Jako sam ponosna što sam jedan od kotačića u Matanićevoj posebnoj filmskoj priči, a sretna sam jer će ti divni mladi glumci dobiti priliku da se njihov talent vidi izvan hrvatskih granica. Kad sam ja u pitanju, zanimljivo je to što s Daliborom dosad nisam surađivala, niti smo se upoznali, a pružio mi je priliku da me gledatelji napokon vide u sasvim novom svjetlu. I uz sve to - idemo u Cannes. Ljepše nije moglo ispasti. Nisam se ovom nadala, ali život je pun iznenađenja!', zaključuje Nives.


Tihana Lazović i Goran Marković glavni su junaci filma 'Zvizdan' Dalibora Matanića