5. NOIR FESTIVAL

Đurđa Tedeschi plijeni pozornost svojim originalnim stilom

24.04.2015 u 19:13

  • +20

5. Noir Festival

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zlatko Kalle

Bionic
Reading

U zagrebačkoj Galeriji Velvet u četvrtak 23. travnja otvoreno je 5. izdanje Noir Festivala. Femme fatale, detektivi, automobili iz zlatnog doba prošlog stoljeća te prolaznici i gosti bili su jedinstvena kulisa i odlična pozivnica za ono što će se događati u sklopu Noir Festivala

Ovo zanimljivo događanje nije propustila ni Đurđa Tedeschi, majka poduzetnika Emila Tedeschija, po mnogima jedna od najoriginalnije odjevenih Hrvatica.

Otvorenju Noir Festivala nazočili su i: Nera Stipičević, Sanja Vejnović, Daniela Trbović, Ronald Braus, Mima Simić, Nikša Kušelj, Mara Bratoš, Nika Fleiss, Ivica Propadalo, Milana Vlaović, Ismet Efendić, Ogi Antunac, Aleksandra Dojčinović i dr.

U Francuskom paviljonu kina Studentski centar te u nezaobilaznom Kinu pod zvijezdama, koje se ove godine smjestilo u dvorište SC-a, 24. i 25. travnja održat će se peto izdanje Noir Festivala. Ove godine u suradnji s Festivalom Francuske u Hrvatskoj organizirane su francuske večeri noira te će se zagrebačkoj publici predstaviti Tonino Benacquista, pisac romana, novela, kazališnih predstava i scenarija za stripove i filmove, čija je knjiga 'Malavita' doživjela velik svjetski uspjeh.

Svoj roman 'Bog Vas mrzi' predstavit će i pisac Velimir Grgić. Drugi dan festivala rezerviran je za druženje s direktorom najvećeg festivala noira Eddiejem Mullerom te holivudskom divom Peggy Cummins, što će ujedno biti povod za prikazivanje filma 'Gun Crazy', u kojem upravo ona tumači glavnu ulogu te koji joj je donio svjetsku slavu.

Dio festivala, kao i prošle godine, bit će i Game Noir, u kojem će svoje znanje o videoigrama i transmediji polaznicima radionica prenijeti dr. Jasmina Kallay, scenaristica, autorica i transmedijska kreatorica, Lovro Nola, direktor prvog hrvatskog centra za game dizajn MACHINA, te gost predavač Christian Fonnesbech, svojevrstan mag gejming industrije.