NAJBOLJE OD NAJBOLJEG

Zbog njih nam 'The Voice' već nedostaje

24.04.2015 u 12:33

Bionic
Reading

Ovog vikenda znat će se tko je pobjednik HTV-ovog glazbenog showa 'The Voice' pa uoči subotnje finalne emisije podsjećamo na neke od najboljih izvedbi natjecatelja koje će se sigurno dugo pamtiti

Premda nije dogurao do finala, sve njegove interpretacije u showu bile su za svaku pohvalu. Brođanin Egon Marić s lakoćom je besprijekorno intonirajući otpjevao sve pjesme. Posebno je oduševio s pjesmom Lorde 'Royals'. Suvereno je vladao pozornicom, a svojom karizmom i vokalnim izričajem osvojio je gledateljstvo. Nađe li dobru autorsku ekipu, pred njim stoji velika karijera.

Dvadesetdvogodišnjakinja iz Lipovljana Nina Kraljić sa 17 se godina, 2009. natjecala u 'Super Talentu' koji se prikazivao na Novoj TV i tada dobivala pohvale za svoje pjevačke sposobnosti. Prozvali su je tada hrvatskom Susan Boyle. Od tada je pjevački vrlo napredovala pa je već nakon svoje prve izvedbe u 'The Voiceu' pjesmom Chrisa Isaaka 'Wicked Game' stekla veliku popularnost gledatelja te sada slovi kao favoritkinja za pobjedu.


Pjerino Ružević, 22-godišnji Splićanin oduševio je na audiciji, kada je  nakon prvih desetak sekundi slušanja njegova glasa sudački četverac gotovo istodobno poželio i ugledati mu lice. U sljedećim emisijama kao da je njegova moć na pozornici jenjavala. Ostat ću upamćen po vrlo emotivnim izvedbama. Jedna je od najljepših bila 'Stay With Me' Sama Smitha.

Dok je Mahir Kapetanović Maki pjevao 'Whole Lotta Love' grupe Led Zeppelin Tony, Indira i Dečak okrenuli su se nakon prva tri takta i počeli plesati po studiju. Karizmatični 23-godišnji roker vrlo je hrabro izabrao pjesmu začetnika hard rocka i heavy metala (koju se ne bi usudili otpjevati mnogi eminentni domaći pjevači) i svojim nastupom dao na znanje kako hrvatska rock scena ima još jedan vrhunski rock vokal pred kojim je blistava karijera.

U showu je još jedan roker pokazao kako rock glazba i vokalisti rock izričaja mogu ravnopravno stajati uz bok možda popularnijih i trenutačno komercijalnijih glazbenih žanrova. Od uvodne skladbe, s kojom je ušao u show, 'Ain’t No Sunshine' Billa Withersa, 20-godišnji Virovitičanin Marin Jurić Čivro postao je miljenik publike. U narednim emisijama dokazao je kako za njega nema zahtjevne pjesme te je svojim šarmom i simpatičnošću osigurao mjesto u finalu showa nakon kojeg će sigurno opstati na glazbenoj sceni.

Ljubiteljica francuske i talijanske šansone Ana Opačak svojim je izvedbama u The Voiceu uspjela zaintrigirati publiku šansonijerskim izričajem, izvedbama na francuskome nerijetko rasplakavši svoju mentoricu Indiru Levak i publiku. Graciozna i lijepa Splićanka također je briljirala i pjevajući Princeovu 'Purple Rain'.