OLIVER PROTIV RAMSAYJA

Tko je bolji? Goli ili ljuti kuhar?

31.03.2015 u 19:54

Bionic
Reading

Kuhari Jamie Oliver i Gordon Ramsay već godinama se javno prepucavaju. Oliver tvrdi kako je Ramsay ljubomoran na njegov uspjeh, no je li to istina?

Čini se kako su dvojica slavnih britanskih kuhara ponovo isukali kuhače. Jamie Oliver smatra kako je Gordon Ramsay ljubomoran na njegov uspjeh, piše britanski Telegraph

'Gordon će učiniti što god može da me ismije jer je duboko ljubomoran i nije mu baš jasno zašto ja radim ono što radim, a zašto on to ne može. Prezaposlen je deranjem i vrištanjem, a zbog toga sad i njegovi gledatelji misle da smo svi takvi. Njega plaćaju za dreku i negativnost', rekao je Jamie Oliver u Sydneyju, no kasnije mu je bilo krivo jer bi njegove komentare mogla čuti Ramsayjeva djeca.

Ovo nije prvi put da se Oliver i Ramsay svađaju. Njihovo prepucavanje počelo je još 2009. i uključivalo je neke argumentirane komentare, no i neka najobičnija ismijavanja.

Slavni kuhari nisu jedan drugoga poštedjeli ni profesionalne kritike. Na primjer, Ramsay je izjavio kako se zadnji put bunio na hranu u restoranu kad je bio kod Olivera, dok mu je Jamie uzvratio kako bi uvijek radije odabrao kuharicu Gordonove žene Tane, nego njegovu, jer su njene jednostavno bolje.

Cijela stvar je ponovo počela ključati u javnosti kad je Gordon Ramsay prozvao Jamieja Olivera jer se nije pojavio na otvaranju vlastitog restorana u Hong Kongu.

Iako možda zvuči kako je Gordon Ramsay stvarno ljubomoran na Jaimeja Olivera, ima li razloga za to?


Jamie Oliver ima 50 restorana i šest franšiza, a težak je oko 240 milijuna funti. Oliver je objavio 26 knjiga u 37 milijuna primjeraka, no nema nijednu Michelinovu zvjezdicu.

Gordon Ramsay ima neto vrijednost oko 82 milijuna funti, ima 33 restorana, 12 franšiza, objavio je 21 knjigu koje su se prodale u tri milijuna primjeraka, no zato ima tri Michelinove zvjezdice.

Nema sumnje da je Jamie uspješniji, no kuha li bolje?