U ZEMLJI VAMPIRA

Petra Kurtela u filmu slavnog rumunjskog redatelja

30.03.2015 u 11:13

Bionic
Reading

Hrvatska glumica prošlog je tjedna u Bukureštu završila snimanje novog filma koji režira cijenjeni rumunjski filmaš Cristi Puiu, jedno od najvažnijih imena rumunjskog novog vala

Rumunjska se posljednjih godina može pohvaliti odličnim filmskim ostvarenjima koja redovito osvajaju najvažnije nagrade na svjetskim festivalima, a priliku da glumi u novom projektu jednog od najvećih rumunjskim filmaša Cristija Puiuja dobila je 32-godišnja zagrebačka glumica Petra Kurtela. Puiu, čiji je hvaljeni film 'Smrt gospodina Lazarescua' među ostalima osvojio i nagradu u Cannesu i 2005. proglašen komedijom godine, poznat je po perfekcionizmu i izbirljivosti, a Petri je pošlo za rukom osvojiti ga glumom na audiciji.

Riječ je crnoj komediji 'Sieranevada' vrhunske koprodukcije pet zemalja među kojima je i Hrvatska. 'Oduvijek sam bila velika obožavateljica rumunjskog novog vala, tako da je ova uloga za mene bila velika čast. Glumiti u filmu tog osebujnog redatelja je poput dobitka na lutriji. Moram priznati da sam bila malo uplašena prije dolaska na set jer je njegov način rada s glumcima poseban, intenzivan, neuobičajen, no brzo sam se navikla na tu intelektualnu filmsku igru. Toliko sam učila i upijala da sam se ponekad osjećala kao da sam ponovo na fakultetu', govori Petra koju je Bukurešt osvojio zauvijek.

'Naravno da se odmah osjeti siromaštvo jedne zemlje u tranziciji, no ljudi su toliko kreativni, njihova umjetnost i dizajn su na takvom nivou, teško je to uopće opisati riječima. Bila sam ondje ukupno sedam puta i svaki put mi je bilo jedno predivno iskustvo. Uvjerena sam da smo napravili jedno remek-djelo, jer na filmu su radili vrhunski europski filmaši, najbolji rumunjski glumci i da ga nagrade neće zaobići. Radnja se odvija u jednom stanu u koji ja stižem kao nepozvana gošća u jednu obitelj', otkriva glumica koja uskoro u Hrvatskoj počinje raditi na novoj predstavi u režiji Igora Barberića.

#loveromania #sinaia #travel #mountains

A photo posted by Petra Kurtela (@petrakurtela) on

Pozdrav iz Rumunjske!

A photo posted by Petra Kurtela (@petrakurtela) on