SLAVNA GLUMICA

Angelina zbog straha od raka odstranila i jajnike

24.03.2015 u 12:31

Bionic
Reading

Glumica je saznala da ima mogući rani stadij raka jajnika te je odmah otišla na operaciju. Odstranjeni su joj jajnici i jajovodi, zbog čega više neće moći roditi dijete

Samo su dvije godine prošle otkako se Angelina Jolie (39) podvrgnula dvostrukoj mastektomiji odstranivši grudi, a opet se morala suočiti s nepovoljnom dijagnozom – liječnici su joj prije dva tjedna dijagnosticirali mogući rani stadij raka jajnika.

Supruga Brada Pitta ni ovaj put ništa nije željela prepustiti slučaju te se po hitnom postupku podvrgnula operacijskom zahvatu. Svoje iskustvo i borbu s bolešću, od koje joj je preminula majka, Angie je s obožavateljima podijelila u dirljivoj kolumni u New York Timesu.

'Prolazila sam kroz sve one stvari za koje mislim da kroz njih prolaze tisuće drugih žena. Kazala sam sama sebi da moram ostati mirna i jaka. Nisam željela misliti o tome da neću doživjeti odrastanje svoje djece ili upoznati unuke. Nazvala sam supruga u Francusku i on je već za nekoliko sati bio u avionu. Najljepša stvar u tim trenucima života taj je jasan pogled. Znate za što živite i što vam je bitno. To je tako smirujuće', napisala je glumica.

'Nije moguće otkloniti čitav rizik i ostaje činjenica da sam sklona raku. Stoga ću tražiti prirodne načine na koje bih ojačala svoj imunološki sustav. Osjećam se ženstveno i odlučno u odlukama koje trebam donijeti za sebe i svoju obitelj. Znam da moja djeca nikad neće morati kazati: 'Mama mi je umrla od raka jajnika.' Bez obzira na zamjenske hormone koje primam, sada sam u menopauzi. Više neću moći imati djecu i očekujem neke tjelesne promjene. No unatoč svemu osjećam se pomireno sa svime što dolazi i to ne zato što sam jaka, nego zato što je to dio života. Toga se ne treba bojati', napisala je Angelina dodavši da duboko suosjeća s onim ženama kojima se bolest dogodila kad su bile puno mlađe od nje.