ANĐA MARIĆ:

'U jednom trenuku poželjela sam da me nema'

24.03.2015 u 09:50

Bionic
Reading

U emotivnom razgovoru za tportal pjevačica otkriva da je svom nekadašnjem suprugu oprostila nevjeru iako se s njim i dalje nalazi na sudu u bitci za skrbništvo nad sinom. Anđa otvoreno priča i o teškim bolestima koje su zadesile nju i roditelje te priznaje da je u jednom trenuku poželjela da je nema

Anđi Marić (37) liječnici su prije gotovo tri godine dijagnosticirali upalu moždanih ovojnica i predvidjeli joj život u invalidskim kolicima, no hrabra pjevačica nije se željela predati. Ponajviše zbog 12-godišnjeg sina Gašperta, nad kojim još uvijek pokušava dobiti skrbništvo.

'Kad sam se suočila s tom strašnom dijagnozom, odlučila sam da će moja istina biti nešto drugo, a ne ono što piše na papiru. Još se i sad sjećam kad su mi liječnici rekli: A čujte, gospođo, vaša je budućnost u kolicima. Imate vrlo agresivan tip bolesti, a vaše muke potrajat će godinu, dvije, pet… Bila sam jako uplašena i u jednom trenutku poželjela sam skočiti s balkona. To mi se tada činilo najlakšim. Htjela sam samo da me nema', ispričala nam je Anđa koja je zbog svega potražila i psihološku pomoć.

'Redovito idem na psihoterapiju i liječim svoje neadekvatne reakcije baveći se najdubljim emocijama koje u meni izazivaju strah ili reakciju na nešto što je nepovoljno. Zdravlje ide na bolje jer sam uzela stvari u svoje ruke i preuzela odgovornost za njega. Puno spavam, meditiram, zdravije jedem i radim na sebi. Sve mi se više sviđa ova Anđa, a svoju bolest smatram velikim blagoslovom. No nije bilo nimalo lako. Posljednjih pet godina proživljavala sam velike traume jer su mi se i roditelji razboljeli. Oboje su dobili rak i teško mi se bilo nositi s time. No, svom srećom, oboje su uspjeli pobijediti tu zloćudnu bolest mržnje i bijesa', govori pjevačica koja zbog pretrpljene traume otežano govori, a često joj se zna dogoditi da gubi vid i motoriku u rukama i nogama.


Anđa Marić

Bivšem suprugu Primožu Dolničaru, koji ju je varao s najboljom prijateljicom, kaže, sve je oprostila. 'Sve sam mu oprostila, jer čovjek prašta radi sebe. Ne želim u sebi osjećati svu tu gorčinu. On je bio moj učitelj, naučio me puno toga na čemu sam mu zahvalna. Sinu često pokazujem mjesto u Zagrebu gdje smo se prvi put poljubili ili otišli na ručak', priča Anđa koja s Primožem ipak nije uspjela naći zajednički jezik na slovenskom sudu kad je njihov jedinac u pitanju.

'Prošloga ljeta dva mjeseca smo razgovarali. On je plakao ispred mene jer mu je bilo teško gledati me gotovo nepokretnu. Mislila sam da će napokon popustiti, ali ne… Dočekala me tužba za otmicu djeteta, iako moj sin ide redovito kod tate u Sloveniju, a on ga vraća kući. Nedavno sam išla na sud po neke papire jer sam zatražila besplatnu pravnu pomoć i tada sam shvatila da je moj slučaj debeo čak 45 cm! To je bizarno. Što sam ja to ukrala ili napravila? Pa nisam u Haagu. Gadi mi se sve to. Pljujem na taj sud, ne poštujem ih i ne zanimaju me više. Više tamo ne idem. Neka me slobodno moja zemlja njima izruči', ogorčena je pjevačica.


Anđa Marić i sin Gašpert

'Vjerojatno će bitka trajati još dugo jer želim otići na Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu, no ako je slučaj još otvoren, od toga nema ništa', kaže Anđa koja ne gubi nadu u pravdu i bolje sutra, a svaki novi dan prilika joj je za dokazivanje istine u najtežoj bitci života.