POEZIJA MIJENJA SVIJET

Stihovima do besplatne kave

23.03.2015 u 12:45

Bionic
Reading

U pisanju stihova i besplatnoj kavi uživali su Milana Vlaović, Jelena Veljača, Judita Franković, Enes Vejzović, Andrea Andrassy, Duško Modrinić te mnogi drugi koji vjeruju da poezija može učiniti svijet ljepšim

U 2014. godini Hrvatska se među prvima priključila globalnom Julius Meinl Poetry projektu. Cilj projekta bio je istaknuti važnost poezije u današnjem svijetu te pokazati kako poezija može učiniti svijet ljepšim. Reakcije okoline i opća prihvaćenost potvrda su da je Julius Meinl uspio u svom naumu, a njihov projekt pronašao put do krajnjeg korisnika i svih onih koji uživaju u ispijanju kave.

Kako i sam predsjednik uprave tvrtke Julius Meinl Bonfanti, Luigi Simonetta kaže: 'Esencija kulture bečkih kavana je vječna potraga za inspiracijom, a Julius Meinl kao ambasador te filozofije oživljava poeziju, motivira ljude diljem svijeta u njihovoj potrazi za kreativnošću. Naša vizija je unijeti poeziju u svakodnevni život kako bismo ljudima pokazali da ona može promijeniti svijet'.

A priliku da prvi svoju kavu u 2015. godini plaćaju stihovima imali su Milana Vlaović, Jelena Veljača, Judita Franković, Enes Vejzović, Andrea Andrassy, Duško Modrinić te mnogi drugi koji su u Vinyl Baru u Bogovićevoj ulici doživjeli i iskusili svu ljepotu i čari poezije. Tim povodom Julius Meinl je svim lokalima koji su prošle godine sudjelovali u aktivaciji za dnevnu inspiraciju poklonio i posebnu knjigu u kojoj se nalazi 1000 najljepših stihova, a koji su prikupljeni prošle godine upravo na Svjetski dan poezije.