BURNE REAKCIJE

Gobac: Stari hašoman Štulić nema pojma!

19.03.2015 u 15:44

Bionic
Reading

Nakon što je najveće ime novog vala Johnny Štulić rekao svoje mišljenje o seriji 'Crno-bijeli svijet', za koju nije imao riječi hvale, pitali smo Juricu Pađena, Igora Mirkovića i Davora Gopca slažu li se s nekadašnjim frontmenom Azre

Neki je hvale, drugi kude, trećima je simpatična, a Štulić nije izdržao ni deset sekundi. Kad jedan od najvažnijih autora najplodnije glazbene ere bivše Jugoslavije kaže svoje mišljenje o seriji koja je pokušala prikazati duh tog vremena, onda je teško ne složiti se s njim. Upravo tako razmišlja nekadašnji član Azre Jurica Pađen.

'Izdržao sam tek deset minuta. Za mene je to kao neka školska predstava. U biti, bolje bi bilo da su pokušali dočarati duh tog vremena, a ne se slijepo držati nekih povijesnih događaja i činjenica. Duha osamdesetih u 'Crno-bijelom svijetu' uopće nema i što uopće reći na tu temu osim da se u potpunosti sa svime slažem s Johnnyjem. Čovjek je obrazovan, pošten i nikad mu nije bilo teško reći istinu pa ne znam zašto bi sad bilo drugačije', kaže Pađen.

Scenarist serije i koredatelj Igor Mirković nije želio komentirati Štulićevo mišljenje, umorno izjavivši: 'Slobodno napišite da se slažem sa svime što je netko rekao o seriji 'Crno-bijeli svijet'.'


Za razliku od njega, Davor Gobac bio je puno rječitiji. Naime frontmen Psihomodo popa je nedavno izjavio kako mu serija nije loša s obzirom na svakakvo smeće koje se danas snima. No, Štulić smatra kako se Gobac na sceni pojavio tek 1984. s pjesmom o snježnim pahuljicama, pa ga uopće ne čudi zašto mu se serija sviđa.

'Ma nije mi uopće stalo što Johnny misli, neka misli što hoće. Tko bi shvatio njegovu današnju percepciju stvarnosti? Previše je daleko od kuće. Imao sam 16 godina 1980. i uvelike sam se kretao u tim glazbenim krugovima. Znam što se događalo, kako se živjelo, a to što stari hašoman Johnny o tome nema pojma baš me briga!', odlučno će Gobac.