ORNELA VIŠTICA

Nova filmska uloga zamalo je bila opasna po život!

12.03.2015 u 15:56

Bionic
Reading

Jedinstvena Mostarka ispričala nam je sve o crnogorskom filmu 'Refleksije' Vuka Markovića u kojem glumi glavnu žensku ulogu, avanturama koje je doživjela na snimanju i svom temperamentu koji, kaže, teško da će uspjeti obuzdati. Jer kod Ornele je sve uvijek 'direktno i iskreno'

Nakon serija došao je red i na jednu filmsku ulogu. I to ne bilo koju. Naime, zvijezda hrvatskih sapunica Ornela Vištica u crnogorskoj drami 'Refleksije' Vuka Markovića glumi majku bolesnog djeteta čiji otac postaje plaćeni ubojica samo da bi mogao izliječiti sina. Sve u vezi tog filma za Ornelu ima posebno značenje - od prvog poziva redatelja do završetka snimanja.

'Prije godinu dana me kontaktirao crnogorski redatelj i veliki filmofil Vuk Marković. Poslao mi je dva scenarija - jedan za veći projekt, a drugi za niskobudžetni. Molio me da dođem u Crnu Goru i da prvo napravimo niskobudžetni film. Moram priznati da sam u početku bila skeptična, ali sam na kraju ipak otišla na razgovor. Kad sam stigla, odmah sam dobila crnogorski broj telefona. Bilo je presmiješno jer sam se tada baš vratila iz Srbije i imala sam kod sebe pet mobitela i više nisam znala koji kad zvoni. Krenuli smo obilaziti lokacije na kojima bismo snimali film, za vrijeme obilaska uspjeli smo izvući živu glavu, jer smo imali manju automobilsku nesreću na cesti prema Cetinju, zaglavili smo se s autobusom na cesti. Na svu sreću, sve je dobro završilo i pamtim to kao iskustvo više. Tih dana upoznala sam jako puno ljudi u Crnoj Gori. Moram istaknuti kako su svi bili jako susretljivi prema meni, kao i producent koji je inače Nizozemac. Lijepo je bilo biti svaki dan u drugom gradu i upoznavati drugačije ljude. U to vrijeme ondje je bio popularan 'Larin izbor', tako da im je bilo drago vidjeti me i u njihovom kraju. Bila sam najviše smještena u Perastu, gradiću uz more u Bokokotorskom zaljevu. To je bilo moje mjesto inspiracije, motivacije i odmora. Na odlasku sam rekla, vraćam se ponovno i snimamo film', prisjetila se Ornela nekih detalja koji su je ohrabrili za novi filmski izazov. I na filmskom setu bilo je posebnih trenutaka:

'Za vrijeme snimanja u Ulcinju na Adi Bojani imala sam vrlo zahtjevnu i emotivno scenu. Teško mi je bilo igrati u tom trenutku mladu ženu kojoj dijete umire od leukemije. Bila sam sva u suzama, ekipa je bila jako susretljiva i u tišini su bili strpljivi i pažljivi dok nismo snimili najbolji kadar', kaže mlada glumica koja si je nakon osam mjeseci snimanja serije 'Vatre Ivanjske' priuštila kraljevski odmor.


'Čim smo završili snimanje, otišla sam na odmor u Istru, Slavoniju, Beč, Italiju i na kraju Hercegovinu. Mogu reći da sam napunila baterije i da sam spremna za nove izazove. Ne volim se puno odmarati, bolje funkcioniram kada radim više', priznaje Ornela koja trenutačno boravi u Mostaru.

'U Mostaru uglavnom punim baterije i nalazim se s ljudima koje zbog posla nemam priliku baš tako često vidjeti. Volim Mostar, sve one različitosti na koje naletim dok putujem u druge gradove pronađem na jednom mjestu i u jednom gradu. Mostar je valjda grad u kojem se sve kulture i svi svjetovi spajaju ili susreću. Sretna sam i zahvalna Bogu na svemu što mi je dao. Kao i kod svakog čovjeka, postoje porazi i pobjede, ali učim se nositi sa svim onim što nam život donosi. Mogu reći da stojim čvrsto na zemlji i da na svaki novi projekt gledam kao da mi je prvi i da ponovno moram od nule', zaključuje.

A temperament po kojem je poznata kao glumica, koliko joj je ponekad teret u privatnom životu?
'Teško podnosim nepravdu, tada znam burno reagirati. Stariji mi uvijek kažu da moram naučiti kako gutati u sebi. Kod mene je uvijek sve iskreno i direktno.'