JEREMY CLARKSON

Ovo su najveći skandali kontroverznog voditelja!

11.03.2015 u 17:43

Bionic
Reading

Još se ne stišava drama koju je podigla suspenzija ekscentričnog Jeremyja Clarksona, TV voditelja poznatog showa Top Gear

Auto-moto show 'Top Gear' jedan je od najpoznatijih izvoznih proizvoda BBC-ja.

Slavni Britanac, poznat po svom britkom jeziku, ponovno je u središtu medijske pozornosti zbog skandala. Kako piše The Mirror, Clarksona (54) je toliko razljutilo to što večera nije stigla na vrijeme da se posvađao s producentom i udario ga šakom pred cijelom ekipom!

'Nakon cijelog dana snimanja svi su bili jako umorni. Kad je Jeremy vidio da nije pripremljena hrana za ekipu, pocrvenio je i počeo vikati. Udario je producenta jer je po njegovom mišljenju on odgovoran za taj propust', rekao je jedan izvor.

No ovo nije prvi ispad kontroverznog voditelja. On je prošle godine dobio opomenu pred otkaz zbog rasističkih ispada. Kako je objavio BBC, Clarkson je suspendiran i pokrenuta je istraga. Emisija 'Top Gear' koja je trebala biti prikazana u nedjelju s gostom Garyjem Linekerom je otkazana.

U međuvremenu je pokrenuta online peticija u znak podrške Clarksonu, a potpisalo ju je više od 350 tisuća ljudi da bi se vratio na posao.

Prisjetili smo se nekoliko najvećih skandala kontroverznog TV voditelja koji, sudeći po svemu, jako dobro zna kako izazvati pozornost:

1. Jednom je prilikom Clarkson uvrijedio osobe koje su depresivne i suicidalne te ih je nazvao sebičnima!
2. Morao je pobjeći iz Argentine nakon što je u emisiji koristio Porsche s registarskim tablicama H982 FKL, što su mnogi protumačili kao podsjećanje na Falklandski rat 1982.
3. Optužen je za rasizam nakon što je svog psa nazvao Didier Drogba, prema slavnom nogometašu Obale Bjelokosti i bivšem nogometašu kluba Chelsea.
4. U emisiji 'Top Geara' koja se snimala na Tajlandu Clarkson je izrekao rasističku opasku na račun Azijata, koristeći izraz 'slope', za njih uvredljiv.
5. Nakon što je Clarkson izvrijeđao Meksikance i Indijce BBC se morao ispričati veleposlanstvima tih zemalja.
6. Isprika je uslijedila i nakon što je Jeremy nepromišljeno koristio pogrdan izraz za crnce.
7. Clarkson je jednom prilikom izvrijeđao štrajkaše iz javnog sektora za koje je kazao kako ih treba strijeljati pred obiteljima.
8. SAD posprdno naziva Sjedinjenim Državama Totalne Paranoje jer, kako kaže Clarkson, Amerikanci za sve trebaju tražiti dozvolu osim za nošenje oružja.
9. Kritizirao ga je i malezijski parlament nakon što je malezijski automobil Peroduu Kelisu nazvao najgorim na svijetu.
10. Toyotu Prius Camper usporedio je s 'čovjekom kojem je nešto izraslo na licu' te ju je nazvao 'autom-slonom', zbog čega je reagiralo i BBC-jevo povjerenstvo za etičke standarde (ESC).