FRONTMEN IDOLA

Dirljiv oproštaj od Vlade Divljana u Beogradu

10.03.2015 u 17:41

Bionic
Reading

Mnogi su se željeli oprostiti od legendarnog Vlade Divljana

Na sahrani Vlade Divljana, frontmena u 80-ima vrlo popularnog benda Idoli, na Novom groblju u Beogradu okupili su se brojni fanovi i štovatelji koji su se željeli oprostiti od omiljenog glazbenika.

Sahrani je prethodila komemoracija upriličena u beogradskom Domu omladine.

Poznati glazbenik, koji je od 1980. do 1984. bio frontmen kultnog benda Idoli, preminuo je u 57. godini u četvrtak u jutarnjim satima. Vlada se od kraja siječnja u bolnici u Beču borio s upalom trbušne maramice.

Divljanu je prije dvije godine dijagnosticiran tumor potrbušnice, piše Blic.

Biranim riječima i dirljivim izvođenjem nekoliko Divljanovih pjesama prijatelji, suradnici i kolege glazbenici oprostili su se od njega na komemoraciji u ispunjenoj dvorani Amerikana Doma omladine u Beogradu.

Komemoracija je održana u nazočnosti Vladine supruge Dine Đurović, sinova Stevana i Pavla Divljana, članova rodbine, kao i mnogobrojnih Beograđana i ljudi koji su došli iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

Komemoraciji su prisustvovali prijatelji lika i djela Vlade Divljana: Ivan Fece Firči, Miša Aleksić iz Riblje čorbe, Aleksandar Timofejev, Emil Tedeschi sa suprugom Majom, Svetozar Cvetković, Momčilo Bajagić Bajaga, Ljubivoje Ršumović, Srđan Gojković Gile iz Električnog orgazma, Nele Karajlić, Boris Tadić, Kiki Lesendrić, Dejan Cukić, Čeda Jovanović sa suprugom, Dušan Kojić Koja, Zdenko Kolar... te članovi benda Ljetno kino Big Band, na čelu s Maxom Juričićem koji je stigao iz Zagreba.

Divljanu u čast, zagrebačko Ljetno kino izvelo je prvo 'Samo jednu ljubav imam', pjesmu koju su snimili s Vladom na zajedničkom mini albumu 'Četiri godišnja doba' iz 2012.

Ljetnom kinu pridružio se zatim Divljanov dugogodišnji suradnik, frontmen Električnog orgazma Srđan Gojković Gile otpjevavši 'Nebesku temu' s kultnog albuma Idola 'Odbrana i poslednji dani' (1982), koju je posvetio 'Vladi, Dini, Stevi i Pavlu'.  Evocirajući uspomene iz zajedničkog djetinjstva i odrastanja s Vladom, glumac Svetozar Cvetković rekao je da nam je Divljan u svojoj glazbi 'ostavljao sebe, svoju bol, svoju sreću, svoju ljubav, svoju umjetnost'.