ZRINKO TUTIĆ

'Bit će bolje kad se ta Dalmacija malo oslobodi'

03.03.2015 u 15:31

Bionic
Reading

Naš poznati skladatelj i kantautor i na pragu sedmog desetljeća ne gubi radni elan, uvijek je zaokupiran novim pjesmama, a nade za hrvatsku glazbu, kaže, itekako ima

Poznatom skladatelju i kantautoru Zrinku Tutiću godine ne mogu ništa jer entuzijazam koji posjeduje danas u 60. godini znači samo dobitak za hrvatsku glazbenu scenu, iako je godinama daleko od svjetla reflektora. Rođendan koji je jučer proslavio bio je povod za kratak razgovor u kojem je nekad najmoćniji čovjek na hrvatskoj glazbenoj sceni priznao da mu inspiracije nikad ne nedostaje, pa ni razloga da optimistično gleda na budućnost domaće glazbe.

'Bit će bolje kad se ta Dalmacija malo oslobodi pa kad se mladi ljudi okuraže, polete. Vjerujem da nas čeka još puno lijepih pjesama i kvalitetnih glazbenika', vjeruje Zrinko kojem i danas dani prolaze vrlo radno:

'Uvijek se nađe netko kome sestrična pjeva pa hajde pomozi malo savjetom, pjesmom. Nisam ignorirao ni filmsku glazbu posljednjih godina, užitak mi je bio skladati i za Klince s Ribnjaka. Posla ima uvijek ako hoćete raditi', smatra Tutić koji svoje sitne užitke danas nalazi u jutarnjoj kavi i čitanju novina, unucima, mirnim danima u vikendici na Plešivici.

'Ja sam vam čovjek od grada, volim prirodu ali ne mogu u njoj dugo izdržati. Ne zavaravam sebe ni druge. Vesele me sitnice. Evo npr. neki dan me razveselio Paul McCartney kad je kao back vokal zapjevao s Rihannom na dodjeli Grammyja. Odlične stvari se događaju danas u glazbi, samo treba imati sluha i moći vidjeti nešto lijepo', zaključio je Tutić.