RECITIRAO NA GROBU

Dirljiv oproštaj Šerbedžije od legendarnog Keme

28.01.2015 u 14:29

Bionic
Reading

Nešto iza 14 sati i 30 minuta održan je posljednji ispraćaj legendarnog glazbenika, a prije toga njemu u čast održana je i komemoracija na koju su uz obitelj došli i bliski prijatelji

Točno u podne u sarajevskom Narodnom pozorištu počela je komemoracija Kemalu Montenu. Mnogima je bilo teško suspregnuti emocije i suze, a Halid Bešlić, Zdravko Čolić, Neda Ukraden, Hanka Paldum i Dino Merlin samo su neki od pjevača koji su se došli oprostiti od voljenog prijatelja.

'Da sam mogao birati brata osim onog po rođenju, odabrao bih Kemu. Jednog dana nazvao me Milan Stupar koji mi je rekao da imam pjesmu koju je trebala pjevati Josipa Lisac. To je bila pjesma 'Sinoć nisi bila tu' u vrijeme dok sam još bio student na Ekonomskom fakultetu. I ta ista pjesma odredila je moj život i karijeru, a Kemal Monteno postao je moj prijatelj i suradnik. Imali smo pauze u druženju, a posljednja poruka koju sam dobio od njega bila je uoči beogradskih koncerata. Napisao mi je: 'Sretno', rekao je Zdravko Čolić, prenosi Dnevni avaz.

Uz Keminu legendarnu pjesmu 'Sarajevo, ljubavi moja', komemoracija se privela kraju, a njegova obitelj i prijatelji uputili su se prema gradskom groblju Bare gdje je pokopan.

'Bio si heroj koji se ne predaje. Tvoja muzika grije naša srca i duše', rekao je između ostalog Rade Šerbedžija recitujući stihove Montenove pjesme 'Dušo moja', prenio je Avaz.ba