95 GODINA

Žuži Jelinek: 'Želim si zdravlje i dobrog, mladog dečka'

18.07.2015 u 12:08

Bionic
Reading

Kolumnistica, spisateljica i stilistica Žuži Jelinek cijelog tjedna slavila je svoj 95. rođendan. Dobro raspoložena Žuži izjavila je da joj ništa ne treba

'Divno se osjećam, ja sam uvijek vesela. Cijeli tjedan sam slavila rođendan', rekla je Žuži Jelinek. Jedna od prvih čestitki stigla joj je prije nekoliko dana od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja joj je preko svoje posebne povjerenice za zviždače, Vesne Balenović poslala buket cvijeća.

Kolumnistica, spisateljica i stilistica u svom zagrebačkom domu za svoj 95. rođendan uživala je s obitelj i prijateljima. Njezin stan napunio se brojnim poklonima i buketima cvijeća koje, inače, 'prva šnajderica Jugoslavije' obožava.

'Ništa mi ne treba, ne želim si ništa posebno osim zdravlja i dobrog mladog dečka', rekla je u svom zafrkantskom stilu. Sretna je, kaže, kad dobije samo jedan cvijet i kad čuje lijepu riječ i kad je okružena iskrenim i poštenim ljudima. Kad se osvrne iza sebe, Žuži ističe da svako doba života nosi svoje iskustvo koje valja prihvatiti kao školu te da je ženama najbolje kad su u četrdesetim godinama.