BEATLES, STONES, U2...

Znate li da ove čuvene albume mrze njihovi autori?

11.10.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Vjerujemo da se mnogi njihovi obožavatelji s time nikad ne bi složili, no slavni glazbenici najradije bi neke svoje albume izbrisali iz diskografije

The Rolling Stones – 'Their Satanic Majesties Request' (1967)
Svi se članovi benda slažu da im je to jedan od najzbrčkanijih albuma. 'Na tom je albumu puno glazbenog smeća… Previše vremena, previše droga i nijedan producent koji bi nam rekao: 'E, sad je dosta, hvala vam na svemu, a sad se idemo posvetiti poslu', prokomentirao je jednom prilikom taj album Mick Jagger.

David Bowie – 'Never Let Me Down' (1987)
Slavni britanski glazbenik kaže da je bio u čudnoj fazi dok je snimao 'Never Let Me Down' te da je njegova ravnodušnost negativno utjecala na stvaranje tog albuma. 'Na albumu 'Never Let Me Down' ima dobrih pjesama, no nisam bio svim srcem u tome', otkrio je Bowie.

353927, 353910, 353695, 353608The Clash – 'Cut The Crap' (1985)
To je album za koji je Joe Strummer kasnije kazao da ga je snimao u teškim okolnostima: umrli su mu roditelji, a bend je prolazio kroz veliku krizu i promjene u postavi. 'Nisam se mogao fokusirati na posao. Sjedio sam pod palmom u Španjolskoj i plakao', rekao je puno godina kasnije Strummer koji je preminuo22. prosinca 2002. godine.




Joy Divison – 'Unknown Pleasures' (1979)
Album se smatra remek-djelom post punka, no Bernard Sumner i Peter Hook iz Joy Divisiona nisu bili nimalo zadovoljni produkcijom koju je odradio Martina Hannetta. 'Nisam mogao skriti svoje nezadovoljstvo. Zvučali smo kao Pink Floyd', prokomentirao je Hook no kasnije je ipak priznao da je pogriješio.

The Smiths – 'The Smiths' (1984)
Morrissey, za kojeg je nedavno objavljeno da boluje od raka, kazao je da je bio vrlo nezadovoljan tim debijem zbog, kako je rekao, produkcije i miksanja. Čak je diskografskoj kući Rough Trade jasno kazao da album nije dovoljno dobar za objavu, no nisu ga poslušali, piše NME.

The Beatles – 'Let It Be' (1970)
Snimanje albuma obilježile su svađe Harrisona, Lennona i McCartneyja, a na kraju nitko od slavne liverpoolske četvorke nije bio zadovoljan konačnim rezultatom. Paul McCartney bio je vrlo nezadovoljan što ga nitko nije konzultirao oko suradnje s Philom Spectorom...



Eminem – 'Encore' (2004)
'Na tom albumu bila je prilično velika količina osrednjih pjesama. Dok sam ga snimao, moja je ovisnost bila na vrhuncu. Potpuno me je obuzela', kazao je Eminem otkrivši da mu se mentor Dr Dre čak smijao zbog pjesme 'Weenie'.

R.E.M. - 'Around The Sun' (2004)
Broj 13 očigledno mnogima ne donosi sreću (osim Taylor Swift). Čak i legendarni REM imaju album koji bi najradije zaboravili. 'Around The Sun' im je 13. po redu album, a gitarist Peter Buck kaže da zvuči kao 'da je proizvod grupa glazbenika kojima je užasno dosadno dok ga sviraju'. 'Jednostavno je neslušljiv', nije birao riječi Buck.

Foo Fighters – 'One By One' (2002)
Dave Grohl nikad nije bio pretjerano ponosan na taj album iz 2002. 'Četiri pjesme s tog albuma bile su sjajne, no ostalih sedam nisam nikad više odsvirao', kaže Grohl.

U2 – 'Pop' (1997)
O ovom album čak ni The Edge nije imao što pozitivno za reći. 'U to smo vrijeme dovršavali rad na novom materijalu te se ujedno pripremali oko turneje. Rezultat je bio kompromisan', rekao je gitarist U2.