VALJAK U LISINSKOM

Zaštitari 'spašavali' Akija od vremešne gospođe

18.12.2014 u 11:45

Bionic
Reading

Dva dana zaredom u punoj dvorani Vatroslava Lisinskog Parni valjak priuštio je svojoj vjernoj publici dva sata vrhunske svirke bez struje, a ona je zauzvrat uglas pjevala vječne hitove stare gotovo četrdeset godina

Hitovi Parnog valjka uz koje se rađalo, zaljubljivalo, vjenčavalo, ali i rastajalo i sinoć su u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u nešto više od dva sata zapalili brojne Zagrepčane. U prilog tome ide i populacija koja se okupila u Lisinskom, od dvadeset pa sve do sedamdeset godina, a koja je još jednom dokazala kako ljubav s Valjkom ne nestaje ni nakon četiri desetljeća.

'Kada čovjek izgubi ljubav, ostaje prazno tijelo', govorio je Aki publici. No u Lisinskom se dogodilo sve osim praznog tijela. Emocije su prštale sa svih strana, od Akija koji je došetao među gomilom i s njom pjevao te zanemario pozornicu i formalnosti, pa do vremešne gospođe koja se čak dva puta popela na pozornicu kako bi zaplesala s frontmenom. Začuđeni Aki nakratko je zaplesao s njom, a potom joj pomogao da se vrati u publiku. No njezina želja da zagrli Akija bila je jača pa se nakon nekog vremena ponovno popela do njega i s njim zaplesala. Iako su je zaštitari pokušali spriječiti, Akiju je gesta godila pa je ponovno plesao s obožavateljicom.


Mnoge je to podsjetilo na dobra stara vremena kada su ljepotice iz prvih redova omiljenom rokeru bacale grudnjake na pozornicu. Danas ga salijeću gospođe koje su vjerojatno bile tinejdžerice kada je Valjak nastajao pa ih brojni hitovi vraćaju u neka prošla vremena. Mlađe generacije u delirij je pak bacila Tina Kresnik koja je duetom s Valjkom i izvedbom 'Dok je tebe' izazvala goleme ovacije.

Zbog njih je i sama Tina bila na rubu suza, a Aki je pod dojmom nakon njezine izvedbe samo kratko dodao: 'Wow!' Ugrijanu atmosferu dodatno su začinili hitovi 'Prokleta nedjelja', 'Dođi', 'Vrijeme ljubavi', 'Kada me dotakne'. Valjak i Zagreb još jednom su uhvatili ritam, igrali svoju igru, i čini se da im baš nitko ništa ne može.