MATIJA SVIRA ARSENA

'Žao mi je što moj otac neće čuti ovaj album'

12.11.2015 u 19:36

  • +6

Matija Dedić predstavio novi album

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Promo fotgrafija

Bionic
Reading

Na međunarodnom sajmu knjiga Interliber na zagrebačkom Velesajmu sinoć je predstavljen novi album Matije Dedića 'Matija svira Arsena'. Na albumu se nalazi 12 legendarnih pjesama jednog od najutjecajnijih hrvatskih skladatelja, kantautora, dirigenta, prevoditelja, književnika i slikara Arsena Dedića

Ovo nije prvi put da je Matija posegnuo za opusom svog oca. Prvi takav album 'Drugi pogled' objavljen je prije deset godina, a na novom albumu nalaze se skladbe 'Sve što znaš o meni', 'Dida moj', 'Kuća pored mora', 'Moderato cantabile', naslovne teme iz 'Glembajevih' i 'U registraturi' i ostale. Matija je na ovom albumu ugostio i Massima čiji se glas može čuti u skladbi 'Razgovor s konobarom' te gitarističkog virtuoza Miroslava Tadića u skladbi 'Ne plači'.

'Ovaj album se dogodio u trenutku jednog mog emotivnog stanja, u špici pijanističke vještine i predivnom ambijentu Vatroslava Lisinskog. Žao mi je što otac neće čuti ovaj album jer mislim da bi on sada bio zbilja zadovoljan i to iz puno razloga. Uspio sam objediniti to da bi sada i šire mase koje to čuju trebale prepoznati pjesme moga oca, a u zamišljenom konceptu uspio sam ostvariti i neke svoje i pijanističke, konceptualne i harmonijske želje. Ustvari osjećam da sam uspio odsvirati tu jako željenu zlatnu sredinu. Ovo je za mene bilo jedno osjetljivo glazbeno putovanje', rekao je Matija.