FILMOVI IZ OMNIBUSA

'Zagrebačke priče vol. 2' putuju po festivalima

18.09.2013 u 11:44

Bionic
Reading

Kratki filmovi iz omnibusa 'Zagrebačke priče vol. 2', nastali u produkciji Propeler filma, nastavljaju s putovanjima po filmskim festivalima

'Od danas do sutra', kratki film Sare Hribar, izabran je u natjecateljski program 11. festivala mediteranskog kratkog filma u Tangeru u Maroku gdje će biti prikazan u periodu od 7. do 12. listopada, koliko traje ovogodišnje izdanje festivala.

Film 'Na kvadrat' Jasne Žmak, izabran je u program 64. međunarodnog festivala kratkog filma FilmVideo, koji se od 19. do 27. listopada održava u Montecatini Termama u Italiji, te u natjecateljski program Tuzla Film Festivala koji počinje također 19., a traje do 21. listopada. Osim u Italiji, 'Na kvadrat' će, uz 'Kruške' Hane Veček, u sklopu programa 'Croatia Goes Europe', biti predstavljen na ovogodišnjem 27. Braunschweig International Film Festivalu, koji će se održati od 5. do 10. studenoga. 'Croatia Goes Europe' festivalski je program posvećen suvremenoj hrvatskoj kinematografiji, u sklopu kojeg će se prema izboru selektora predstaviti osam dugometražnih i osam kratkometražnih filmova nastalih od 2011. do 2013. Program fokusa na hrvatsku kinematografiju organiziran je i realiziran u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom.

Na festivalska putovanja kreće i 'Sin Ivana Sikavice. Naime, film je izabran u natjecateljski program dvaju festivala: Asiana International Short Film Festivala, koji se od 7. do 12. studenoga održava u Seulu u Koreji te 15. festival europskog filma u Essonneu u Francuskoj,  koji traje od 12. do 24. studenoga

Osim pojedinačnih filmova iz omnibusa, cjelokupne 'Zagrebačke priče vol. 2' gostovat će na dva festivala. Na Europskom filmskom festivalu koji od 30. listopada do 6. studenoga četvrti put organizira Delegacija EU-a u Bakuu u Azerbajdžanu te na festivalu Little Europe Odsjeka za slavenske i ugrofinske jezike na sveučilištu u New Delhiju u Indiji, čija je ovogodišnja tema moderan grad.