VELIKI PARTY YAMMAT FM-A

Yammatovo napokon dovodi u Zagreb Marca Almonda

29.10.2015 u 21:01

Bionic
Reading

Za svoj prvi veliki party, prigodno nazvan Yammatovo, radio Yammat FM dovodi napokon u Zagreb Marca Almonda, istinsku legendu britanske glazbe osamdesetih koji će nastupiti 12. studenog u Laubi

Polovica kultnog Soft Cell i vrhunski umjetnik koji je uvelike odredio sadašnjost, u prvom redu elektronske, ali i pop glazbe općenito, međunarodno je priznati umjetnik koji je prodao preko 30 milijuna ploča diljem svijeta.

Prisjetite li se samo velikog hita 'Tainted Love' posve sigurno ste već mislima na Yammatovu gdje vas očekuju neki od najvećih hitova iz Almondove prebogate karijere, ali i zabava za pamćenje.

'Tainted Love' po objavljivanju ruši sve rekorde te kao singl u SAD-u ostaje najduže na Billboard Top 100 ljestvici. Pjesma dobiva utjecajnu diskografsku nagradu Brit Award u kategoriji za najbolji singl godine. Soft Cell obradili su mnogi raznovrsni poznati umjetnici, kao što su Marilyn Manson i The Pussy Cat Dolls, a samplirali su ga i izvođači novije generacije dance glazbenika poput, primjerice, Rihanne (u pjesmi 'SOS'). Soft Cell dvojac prijateljski se razilazi 1984. godine, nastavljajući svaki sa solo projektima.

Tainted Love

Tijekom svoje dugogodišnje karijere, Almond je imao sreću surađivati s mnogim različitim glazbenicima, kao što su Nick Cave, Siouxsie, Nico, Jools Holland, Bronski Beat, Rosenstolz, John Cale, David Johannson, Kelli Ali, Current 93, Coil, PsycicT.V, Antony and the Johnsons, Baby Dee, Little Annie, Matt Johnson, Jim Thirwell, Ferry Corsten, ikona 60–ih Gene Pitney i P.J Proby.

Autor je mnogih pjesama, no više voli pjevati pjesme drugih autora i umjetnika, ističući da ga to oslobađa vlastite prtljage i dopušta mu izraziti ono što želi, na katkad bolji način nego što je sam u stanju napisati.

I dalje uživa u povremenim istupima u electro-dance glazbene vode i suradnjama s underground producentima plesne glazbe, no njegova najveća ljubav i strast i dalje su šansone, folk i 'uvrnuti pop kabare' koje je objedinio pod Sin Songs Torch and Romance Shows.

Moderna pop-ikona koja je svojim radom utjecala na generacije i generacije glazbenika trenutno se vrti u radijskom eteru diljem svijeta s aktualnim singlom 'Zipped Black Leather Jacket', s albuma 'Velvet Trail'.

Pozivnice za Yammatovo možete osvojiti u programu radija Yammat FM na 102.5 MHz-a, ili putem streama na www.yammat.fm ili na Facebook-stranici Yammat FM radija.

Također, ograničen broj pozivnica osvojit će i najbrži kupci ulaznica za prva dva koncerta, iz nadolazeće serije, SuperUha Laube. Naime, Marc Almond u Laubi će nastupiti između dva jesenska koncerta SuperUha Laube koje 11. studenog predstavlja sjajnog švedskog kantautora Joséa Gonzáleza u pratnji iznimno nadarene Jessice Pratt te dva dana kasnije, 13. studenog, i predvodnike američke pop psihodelije Mercury Rev čiji će koncert otvoriti cijenjena kantautorica Nicole Atkins. Cijena ulaznica za koncerte Joséa Gonzáleza i Mercury Rev iznosi 120 kuna, a pozivnice u ovoj varijanti u ponudi će biti od utorka, 3. studenog, u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13).