NOVI ALBUM 2015.

Vraća se Faith No More!

03.09.2014 u 10:28

Bionic
Reading

Fanovi Faith No More došli su na svoje! Kultni američki bend potvrdio je da će novi, dugoočekivani album izaći 2015. godine

Radi se o prvom albumu nakon 18 godina.

Ranije ove godine, članovi FNM-a dali su naslutiti mogućnost izlaska novog materijala, ali sad je bend to i službeno potvrdio, prenosi loudwire.com.

Novi album, zasad bez naslova, izlazi u travnju 2015. To je će biti nasljednik njihovog 'Album of the Year' koji je izašao još 1997., a u sklopu čije su promocije posjetili Zagreb održavši koncert u Domu sportova.

Zbilja sjajna vijest za brojne obožavatelje ovog legendarnog benda iz San Francisca koji ih, vjerujemo nisu zaboravili!

Inače, članovi Faith No More prekinuli su 11-godišnju stanku 2009., kada su počeli ponovno nastupati, no dugo nije bilo govora o snimanju novog albuma.

'Znali smo da imamu tu neku kemiju između sebe, ali posljednjih par godina shvatili smo da to nije ograničeno samo na pozornicu, nego i za kreiranje novih pjesama. Zato smo odlučili - 2015. će biti radna! Izbacit ćemo album i izaći van malo svirati. Ovoga puta se nadam da ćemo se uspjeti više fokusirati na naše fanove u Americi. Nadam se da nećemo zvučati kao hrpa 50-godišnjaka, iako to svakako jesmo', objasnio je jedan od osnivača FNM-a i basist Billy Gould koji će biti zadužen i za produkciju.

Bend koji predvodi osebujni kreativac Mike Patton, čiji smo jedan od glazbenih projekta Fantomas imali prilike vidjeti u Zagrebu 2004., snimat će u kalifornijskom Oaklandu, a album izlazi za Gouldovu etiketu Reclamation Recordings

Inače, Faith No More su u srpnju ove godine nastupili u londonskom Hyde Parku odsviravši nekoliko novih stvari. Evo kako zvuče: