NAGRADNJAČA

Vodimo vas na Liburnia Jazz Festival

27.06.2013 u 11:09

Bionic
Reading

13. Liburnia Jazz Festival i ove godine najavljuje mnoštvo koncerata za ljubitelje dobre, a naročito jazz glazbe. Mjesto i vrijeme je vjernim hodočasnicima jazza odavno poznato – Opatija, prvi vikend u srpnju (4. do 7. srpnja).

Sve ostaje kao i do sada: jedinstvena krstarenja jazz boatom, doručci i večernji koncerti na terasama hotela s pogledom na more i, naravno, kruna svakog dana – svjetske zvijezde jazza na Ljetnoj pozornici. Ukratko, 13 koncerata na sedam pozornica.

Detaljni program Festivala možete pogledati ovdje

U petak, 5. srpnja festival otvara car kubanskih ritmova Ignacio Berroa Quartet. Jedan je od najcijenjenijih svjetskih bubnjara, a najpoznatiji je po svom dugogodišnjem radu s Dizzyjem Gillespijem koji je za njega rekao da je '...jedini bubnjar na svijetu koji afrokubansku glazbu poznaje jednako dobro kao i jazz...'. Nakon što su ga Blue Note i bubnjarska biblija Modern Drummer uvrstili na listu bubnjarskih legendi i ljudi koji su ostavili dubok trag na povijesti jazza, a Montreal Drum Festival mu uručio nagradu za životno djelo, konačno ga imamo priliku vidjeti i u Opatiji.

Subota, 6. srpnja je dan za koncert koji mnogi neće moći zaboraviti. Bit će to koncert koji će mnoge ostaviti otvorenih usta, raširenih očiju i naćuljenih ušiju. Prvi puta u Opatiji nastupa Maria Joao, portugalska pjevačica koji mnogi smatraju jednom od najboljih pjevačica uopće. Žena koja pjeva sve što je uopće moguće otpjevati, koja zabavlja, zavodi, pleše i trči po pozornici. Maria Joa͂o ima zavidnu i ozbiljnu jazz biografiju, no njezina vokalna fleksibilnost, istovremena dramatičnost, jednostavnost i prirodnost su ono što publiku očarava i zbog čega je obožavaju.

Tportal.hr svojima čitateljima poklanja 5x2 ulaznice za oba koncerta!

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koji koncert žele ulaznice.

Po dvije ulaznice za koncert Ignacio Berroa Quarteta 5. srpnja, osvojili su:

Braco Bonić-Babić
Jelena Todorović
Goranka Musulin
Ivana Botica
Elis Missoni

Po dvije ulaznice za koncert Marije Joao 6. srpnja, osvojili su:

Marija Bilandžija
Andrej Tomšić
Željka Merdžan
Milivoj Šefer
Danijela Kovačević