DVIJE STRANE ZODIJAKA

Vodenjaci - topli i suosjećajni ili hladni i odbojni?

18.02.2017 u 08:00

Bionic
Reading

Svaki zodijački znak ima dobre i loše osobine. Osoba kod koje prevladavaju dobre strane viši je i napredan predstavnik svog znaka. Onog koji objedinjuje loše strane nazivamo nižim i nazadnim tipom

Značajke Vodenjaka višeg tipa

Viši je tip susretljiv, miroljubiv i spreman pomoći. Druži se s raznolikim tipovima ljudi ne obazirući se na njihovu klasu, narodnost, rasu i religiju. Nije iskompleksiran ako pripada manjini ili skromnijem društvenom sloju.

Prati znanstveni i tehnološki napredak i ide u korak s njim. Talentiran je i lako uči. Brzo se prilagođava novim proizvodima, uslugama i metodama. Potiče druge na vjeru u razum i znanost, upozoravajući ih na opasnosti od podlijeganja iracionalnom.

Zagovara pravednost, jednakost i otpor prema diskriminaciji. Human je i sudjeluje u kampanjama osvještavanja javnosti na bolesti, probleme siromašnih, manjina, i marginaliziranih društvenih skupina. Zalaže se za životinjska prava i poziva na zabranu uzgajanja radi krzna, pokusa na životinjama, trofejnog lova i sličnog.


Značajke Vodenjaka nižeg tipa

Iako održava kontakte s mnogima, malo je s kim prisan. Emocionalno se jače vezuje s idejama, zajednicama ili institucijama nego s ljudima s kojima se uživo druži.
Teško se poistovjećuje s problemima pojedinaca pa ih ostavlja na cjedilu iako bi im mogao pomoći.

Hirovit je, nepredvidljiv i neodgovoran. Okolina često ne uspijeva proniknuti u njegove motive. Postupa po svom nahođenju, vođen idejama koje drugima nisu jasne. Krši dogovore jer je naknadno zaključio 'da bi bilo bolje učiniti nešto drugo'. Nespretan je s novcem i jako nepouzdan dužnik.

Fanatično je uvjeren u ispravnost svojih načela i neumorno ih nameće drugima. Ako promijeni životnu filozofiju, jednako će je gorljivo braniti iako je suprotna onoj koju je ranije zagovarao.