DOLCE VITA FESTIVAL

Vintage kultura osvojila i Csillu Barath Bastaić

16.02.2015 u 21:35

Predstavljanje Dolce Vita Festivala

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Bionic
Reading

U zagrebačkom Gentleman Jack's Barber Shopu predstavljeno je treće izdanje Dolce Vita Vintage Festivala koji se ove godine od 11. do 14. lipnja održava u Rovinju

Ima neka tajna veza Tome Ricova, Csille Barath-Bastaić, Marija Petrekovića i vintage kulture. Naime, poznato društvo prošlog tjedna nije propustilo predstavljanje trećeg izdanja Dolce Vita Vintage Festivala koji se ove godine od 11. do 14. lipnja održava u Rovinju.

Svi ljubitelji vintage kulture i ove godine imaju priliku doživjeti istinski retro doživljaj. Uz bogat glazbeni program koji čine nastupi vodećih europskih swing, rock’n’roll i rhythm’n’blues izvođača, izložbe oldtimera i vespi te vintage namještaja i vinila, uživat ćemo i udisati pravi zrak 50-ih i 60-ih godina.

Glavna je zvijezda ovogodišnje Dolce Vite britanski pjevač i klavirist Mike Sanchez. Sanchez na preporuku legendarnog vođe grupe Led Zappelina, Roberta Planta dolazi u bend Big Town Playboys s kojim se proslavio tijekom osamdesetih godina. Izvodeći rani R&B i rock‘n’roll imao je čast nastupati s legendama bluesa kao što su Jimmy Reed i Little Walter, a s grupom se pojavio i na soundtracku filma 'Boja novca' (Paul Newman, Tom Cruise).

Dolce Vita novi je heritage festival koji slavi kulturu prošlih vremena u svim njenim oblicima - glazbi, filmu, dizajnu, modi, plesu i hrani. Kao prvi vintage festival u Hrvatskoj i pravi hedonistički vikend, svojim će posjetiteljima i ove godine ponuditi originalan, inspirativan i bogat glazbeni program, vrhunsku zabavu te kulturni i gastronomski užitak.


Od ostalih izvođača nastupaju sada već tradicionalni na Dolce Viti – Swingersi. Ovog puta kao posebno pojačanje Swingersima dolazi i Marko Tolja, istinski zaljubljenik u retro zvuk i stil.

Također, svojim nastupom i posebnim gostom ovogodišnju Dolce Vitu u Rovinju, rasplesat će i Johnny and his Rockin' Tunes koji su za ovu priliku dobili vokalno pojačanje u Mariju Petrekoviću. Mario će se prvi put naći u ovakvom posebnom aranžmanu gdje će imati pomoć iskusnog Johnnija i njegovog benda.