KATARINA RADIVOJEVIĆ

Velika sreća u životu najzgodnije srpske glumice

23.01.2015 u 16:35

Bionic
Reading

Srpska glumica Katarina Radivojević koju je domaća publika rado gledala u seriji 'Najbolje godine', proteklih dana ima razloga za slavlje. Naime, na lutriji je dobila zelenu kartu koju svake godine za imigrante organizira američka vlada, a karta će joj omogućiti da u SAD-u neometano živi i radi

Kako doznaje srpski Blic, 36-godišnja glumica Katarina Radivojević za zelenu kartu prijavila se krajem 2013., a u svibnju 2014. je saznala da je i njen broj izvučen. U izjavi koju je dala za te novine, nije skrivala sreću.

'Sretna sam. Do sada sam imala radnu vizu isključivo zbog glume koju sam obnavljala na nekoliko godina, a sada mi zelena karta omogućava stalni boravak i rad, pa razmišljam da nastavim i školovanje. Što se tiče karijere, planove nisam mijenjala. Uskoro ću otići u Los Angeles, gdje ću sudjelovati na audicijama, a u Srbiju ću redovito dolaziti kako zbog obitelji i prijatelja, tako i zbog projekata koji su u planu. Posebno me veseli to što ću u Srbiji već na proljeće opet glumiti u kazališnoj predstavi', rekla je Katarina koja posljednjih pet godina živi na relaciji Srbija - Amerika. Nakon New Yorka gdje je glumila u predstavama, odselila se u Los Angeles. Iako ima iza sebe uspješnu karijeru, kaže kako je morala krenuti od nule.


Zanimljivo je da je i Katarinina rođena sestra Jasna prije nekoliko godina dobila zelenu kartu. Čak 20.000 ljudi 2014. iz Srbije je apliciralo, oko 500 je izabrano, a od toga njih 200 je dobilo zelenu kartu. Riječ je o pukoj sreći, jer u lutriji se izvlače brojevi s dobitnicima. Nužno je imati diplomu srednje škole, tj. 12 godina školovanja u kontinuitetu ili po radnom iskustvu određenih zanimanja. Nakon toga provjeravaju je li kandidat osuđivan.