U KINU EUROPA

Večeras završava Tjedan izraelskog filma

20.11.2012 u 17:10

Bionic
Reading

U kinu Europa u utorak prikazat će se zadnji naslovi Tjedna izraelskog filma, koji se održavao od 15. do 20. studenog u organizaciji Veleposlanstva države Izrael

Na završnoj večeri festivala prikazat će se zanimljiv dokumentarni film 'Zločesti dečki s Exodusa', redatelja Yaela Kippera Zaretzkyja u 16 sati. Riječ je o filmu koji prikazuje jednu vrlo šokantnu istinitu priču iz 1947. godine, kad su Britanci odlučili ispred same obala Palestine vratiti brod Exodus pun židovskih izbjeglica u njemačke logore, iako se među putnicima nalazilo i 655 djece.

U 18 sati prikazat će se igrani film 'Salsa Tel Aviv', redatelja Jorge Wellera koji prikazuje neobičnu ljubavnu priču između meksičke instruktorice salse i izraelskog mladog znanstvenika. Već u 20 sati prikazat će se film 'Do kraja ljeta', redateljice Noe Aharoni koji govori o neraskidivoj majčinskoj ljubavi.
Film koji će ujedno i zatvoriti Tjedan izraelskog filma bit će 'Potop', redatelja Guy Nattiva i prikazat će se u 22 sata. Riječ je o filmu koji progovara o problemima autizma i teškoća obitelji koja se suočava s ovom bolešću.

Ovogodišnji Tjedan izraelskog filma može se pohvaliti vrlo kvalitetnim filmovima produkcije iz 2011. i 2012. godine, od kojih su mnogi osvojili brojne nagrade na međunarodnim filmskim festivalima poput festivala u Cannesu, Berlinu te poznatom Tribeca filmskom festivalu. Tjedan izraelskog filma, zahvaljujući Veleposlanstvu države Izrael još jednom je spojio dvije države koje su po mnogo čemu slične te približio zagrebačkoj publici izraelske običaje, kulturu i suvremenu kinematografiju.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.