ODLAZAK ELEANOR PARKER

Umrla zvijezda filma 'Moje pjesme, moji snovi'

10.12.2013 u 07:43

Bionic
Reading

Eleanor Parker, glumica koja je tri puta bila nominirana za Oscara, umrla je u 91. godini

Obiteljski prijatelj Richard Gale izjavio je kako je Parker umrla u ponedjeljak ujutro od posljedica komplikacija izazvanih upalom pluća, javlja Huffington Post.


Eleanor Parker bila je tri puta nominirana za Oscara (1950., 1951. i 1955.), ali je nakon tih slavnih godina njezina karijera početkom šezdesetih krenula silaznom putanjom.

Slavu je zaslužila filmovima 'Scaramouche' sa Stewartom Grangerom, 'Above and Beyond' s Robertom Taylorom, 'Escape From Fort Bravo' s Holdenom, 'The Naked Jungle' s Charltonom Hestonom, 'The Man with the Golden Arm' i 'A Hole in the Head' u kojem je glumila s Frankom Sinatrom te 'The King and Four Queens' s Clarcom Gableom.


Njezina je posljednja velika uloga iz 1965. u klasiku 'Moje pjesme, moji snovi' u kojem je igrala lijepu, ali ispraznu i spletkama sklonu barunicu.

'Eleanor Parker bila je jedna od najljepših dama koje sam ikada poznavao', izjavio je Christopher Plummer u priopćenju.

Parker je nakon toga rijetko radila i pojavljivala se u filmovima i TV serijama poput 'Fantasy Island', ''Murder, She Wrote' u 'The Love Boat'.

'Ja sam prije karakterna glumica', rekla je u intervjuu 1988., objašnjavajući zašto nikada nije postigla slavu poput svojih kolegica.'