SLAVNI MUŽEVI NAPADAJU

'Uglađena gospoda' kratkog fitilja i teške ruke

01.11.2015 u 08:28

Bionic
Reading

Nagli karakter francuskog glumca Oliviera Martineza, koji je kumovao razvodu od Halle Berry, podsjetio nas je na neke slučajeve agresije jačeg spola i obiteljskog nasilja koji su punili novinske stupce u Hrvatskoj i svijetu

Obiteljsko nasilje velik je problem današnjeg društva, a posljednji par u nizu koji je pokazao da ni moć, ni novac, ni slava ne mogu smiriti ljudske nagone, a time i agresiju jačeg spola, glumački je i bračni par Halle Berry i Olivier Martinez koji je udarcima rješavao svaki problem koji bi mu se našao na putu.

Eksplozivni Francuz prvo je razmirice s glumičinim bivšim partnerom i ocem njezine kćeri Gabrielom Aubryjem zakomplicirao fizičkim sukobom iz kojeg je bivši maneken izašao pun modrica, a onda je svoju žestoku narav pokazao i jednom zaposleniku aerodroma u Los Angelesu nasrnuvši na njega dječjom auto-sjedalicom. Zasad na svjetlo dana nije izašlo je li i sama Halle na svojoj koži osjetila suprugov nagli temperament.

Najpoznatiji slučaj obiteljskog nasilja neke poznate osobe u Hrvatskoj, koji je dospio u javnost, jest onaj bivšeg diplomata Ljubomira Čučića koji je svoju suprugu Francuskinju Magali Boers zlostavljao i tukao godinama, čak i dok je bila trudna. Mlada Francuskinja, tadašnja programska ravnateljica Europskog doma, u kojem je njezin suprug Ljubomir, bivši diplomat u Belgiji, bio predsjednik, javnosti je postala poznata u proljeće 2003. godine. Tada je na naslovnici jednog tjednika iskrsnula fotografija pretučene  krhke mlade žene i priča o uglednom diplomatu koji na najteže načine fizički i psihički zlostavlja ženu. Tukao ju je čak i u trudnoći, patološki je bio osjetljiv na zvukove, ponižavao ju je, a kad je shvatio da će ga napustiti, počeo ju je zaključavati u kuću. Čučić je na kraju osuđen, ali se njegova kazna svela na tek godinu dana zatvora.


Ljubomir Čučić

Poznat je i slučaj Hrvoja Vojkovića, bivšeg predsjednika Uprave Croatia Osiguranja, kojeg je bivša supruga Diana Vojković optužila za višegodišnje zlostavljanje, no sud je na kraju presudio u njegovu korist. Točno prije devet godina odvjetnica Diana Vojković tražila je zaštitu Autonomne ženske kuće. Razlog su bile Vojkovićeve ozbiljne prijetnje, ucjene te fizičko, psihičko i ekonomsko nasilje nad bivšom suprugom, kazala je tada Neva Tolle. Diana i Hrvoje iz devetogodišnjeg braka imaju danas 14-godišnju kćer.


Hrvoje Vojković

Za fizičko zlostavljanje bio je i javno optužen odvjetnik Anto Nobilo, o čemu je njegova bivša supruga Jadranka Nobilo 2004. progovorila za jedan hrvatski tjednik. Njezine tvrdnje demantirala je kći Ivana Nobilo kako bi okončala skandal. Da Nobilo ima neobuzdanu narav, posvjedočio je događaj prije šest godina kad je ošamario 15-godišnjaka na ulici. Dječak je bio u skupini koja je blokirala Zeleni val kontejnerima i kantama za smeće kako bi protestirali protiv odluke gradskih vlasti koje su ih istjerale s igrališta gdje su igrali nogomet. Nobilo je bio ljut jer nije mogao proći pa je izašao iz automobila i udario dječaka.


Anto Nobilo

Nekad slavni vaterpolist i bivši suprug Tereze Kesovije i Mije Begović, Ronald Lopatny, također je poznat po nemilosrdnoj šaci. Kraj braka s Mijom označio je agresivni fizički napad na tu glumicu.

Sve je započelo Ronaldovom odlukom da spakira Mijine stvari kako bi ubrzao njen izlazak iz zajedničkog doma, da bi je potom, pred očima njene sestre, pokojne glumice Ene Begović, udario nogom pa potom šakom u glavu. Nakon toga ju je zgrabio za ruku i vukao u spavaću sobu, uz prijetnje smrću. Mia je zaradila žarište na području jagodice, a Ronald dva mjeseca zatvora uvjetno.

Kad su svjetske zvijezde u pitanju, javnost je najviše šokirao skandal u kojem je glavnu ulogu odigrao britanski glumac Michael Fassbender. Cijenjenog i jednog od najtalentiranijih glumaca današnjice bivša djevojka optužila je za fizičko zlostavljanje. Medijima je ispričala kako ju je glumac pretukao, a onda je po tlu vukao do auta.

Njegov kolega Josh Brolin poznat je po svom neobuzdanom karakteru i kratkom fitilju s kojim se u braku godinama suočavala i njegova bivša supruga glumica Diane Lane. Još na početku njihove ljubavi policija je znala navraćati u njihov dom zbog obiteljskog nasilja, a nakon jednog desetljeća bračnog kaosa, Lane je 2013. odlučila krenuti novim putem. 


Josh Brolin s bivšom suprugom Diane Lane

Klubu agresivnih muževa još osamdesetih pridružio se Sean Penn čiju je agresivnu narav pobliže upoznala i njegova tadašnja supruga Madonna. Batine su bile dio njihove bračne svakodnevice, no sudeći po prijateljstvu koje su nedavno obnovili, ona mu je grijehe iz prošlosti ipak oprostila.