POGLEDAJTE JU

U ovoj kući iz snova živjet će obitelj Obama nakon Bijele kuće

13.07.2016 u 06:48

Bionic
Reading

Budući da u siječnju, kada i službeno prestaje biti predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, mora zajedno s obitelji napustiti Bijelu kuću, Barack Obama posljednjih mjeseci intenzivno traži idealnu lokaciju za nastavak života u Washingtonu. Kako Michelle i Barack žele da njihova mlađa kći Sasha ne mijenja školu, čini se da su savršenu kuću pronašli u dijelu Washingtona zvanom Kalorama

Kada u siječnju iznesu i posljednji kofer sa stvarima obitelji Obama iz Bijelekuće, i službeno će završiti predsjednička avantura prvog afroameričkog predsjednika SAD-a, koji je na toj dužnosti od 2009. godine. Tada za njega, suprugu Michelle i kćerke MalijuAnn i Sashu donekle počinje i normalan život. Ipak, upravo zbog mlađe kćeri Sashe obitelj Obama neće se seliti iz Washingtona i vratiti u Chicago, već će se samo preseliti u drugo naselje, kako bi ona mogla završiti privatnu gimnaziju u koju je krenula.


Barack Obama sa suprugom Michelle i kćerkama Malijom Ann i Sashom

Prema pisanju američkih medija, Michelle i Barack već su pronašli idealnu kuću i to u dijelu Washingtona zvanom Kalorama. Riječ je o vili koja se proteže na oko 706 tisuća kvadratnih metara, a u vlasništvu je bivšeg glasnogovornika Billa Clintona, JoeaLockharta, i njegove supruge, urednice u magazinu Glamour, GiovanneGrayLockhart. Ova građevina napravljena je 1928. godine i posljednji je put prodana upravo Lockhartovima 2014. godine za 5,3 milijuna dolara, a nagađa se kako joj je trenutna vrijednost 6,3 milijuna dolara.

                               Na Youtubeu se nalazi snimka kuće u koju se namjerava useliti obitelj Obama

U kući se nalazi čak devet spavaćih soba, osam kupaonica i toalet za goste, blagovaonica, dvije kuhinje, radna soba, prostorija za gledanje filmova na projektorskom platnu i garaža za dva automobila, a cijelo je zdanje ograđeno zidanom ogradom kako bi se osigurala privatnost. Samo naselje poznato je po tome što su u njemu domovi mnogobrojnih političara, pa je to bio dodatni razlog Baracku Obami da se ondje preseli s obitelji.

Aktualnom američkom predsjedniku mnogi zamjeraju to što kuću neće kupiti, nego će je uzeti u najam. No Obama se time niti najmanje na zamara. Ova lokacija, ali i činjenica da kuća posjeduje i veliki vrt, posebno se svidjela prvoj dami Michelle Obami jer svoje slobodno vrijeme i u Bijeloj kući najradije provodi upravo okružena biljkama u vrtu.

Barack i Michelle Obama upoznali su se u odvjetničkom uredu u kojem je radila nakon što je diplomirala na Harvardu, a vjenčali su se 1992. Godine 1999. rodila im se prva kći, Malija Ann, koja namjerava krenuti majčinim stopama i upisati Harvard, dok se Sasha rodila 2001. godine. Sve do izbora Obame za američkog predsjednika obitelj je živjela u Chicagu, u kojem još uvijek posjeduje kuću.