SHERLOCK SPECIJAL

U Hrvatsku stiže najiščekivanija premijera godine!

31.12.2015 u 12:37

Bionic
Reading

Gledaj Sherlocka prvi dan u Novoj godini i uživi se u gotičku horor priču godine

Nova godina je sve bliže, a s njom i dugo iščekivani Sherlock specijal koji će se osim u Velikoj Britaniji i Americi prikazivati i u Hrvatskoj. Najpoznatiji detektiv kojeg utjelovljuje Benedict Cumberbatch ulice moderne britanske metropole zamijenit će maglovitim, uskim uličicama viktorijanskog Londona i upoznati nas sa slučajem grozne mladenke.

Ova 90-minutna premijera gotičke horor priče dolazi ekskluzivno na Pickbox 1.1.2016. u 22 sata te u sklopu Pickbox paketa na MAXtv-u.

Globalna popularnost Sherlocka raste

Sherlock je popularan već preko 100 godina, vidjeli smo ga u stotinama različitih uloga, ali kada se prije pet godina osuvremenio i preselio u London 21. stoljeća, napokon smo vidjeli sva lica ovog poznatog detektiva. Ideja da se modernog Sherlocka vrati u viktorijanski London, stigla je od autora serije Stevena Moffata i Marka Gatissa i iako su glumci ispočetka bili skeptični, kasnije su se oduševili tom idejom.

Mislio sam da je to ludost. Mislio sam da su napokon prolupali, prešli granicu ukusa i sve druge klišeje televizijskih programa zaluđenih samima sobom. Onda su proširili ideju, pošteno mi je objasnili i mislim da je fantastična. Apsolutno sjajna, rekao je Benedict Cumberbatch.

Sherlock je svoje fanove pronašao od Berlina do Pekinga, a trenutno ga u Kini prati preko 90 milijuna gledatelja.

Teško je znati zašto lik poput Sherlocka Holmesa postane voljen tijekom više od stotinu godina i zašto je bez sumnje najveći hit u beletristici. Zašto? Pa, prvi i blesavi odgovor, ali bojim se da je najvažniji, jest da je zaista, zaista dobar, dodao je Steven Moffat o popularnosti Sherlocka.

Tko je grozna mladenka?

2016. će zasigurno biti dobra godina, a u Sherlock specijalu gledatelji mogu vidjeti kako se Sherlock proveo 1985. godine i je li mu bila ispunjena zločinima kakve je priželjkivao. Viktorijanska Engleska svijet je parnih vlakova, kočija, gospode u frakovima, dama koje nose duge suknje i šešire, a čeka nas i puno drugih uzbuđenja.

Iako su Sherlock i Watson stručnjaci u rješavanju zamršenih slučajeva, ovaj puta će imati neprijatelja malo drugačijeg kalibra. Morbidna mladenka žena je stanovitog Thomasa Ricolettija i tek što je počinila samoubojstvo, odjenula je vjenčanu haljinu i kao duh plaši stanovnike Londona.

Na Pickboxu gledatelji već sada mogu odgledati sve dosad snimljene sezone Sherlocka, a u prvom mjesecu osim Sherlock specijala očekuju ih i ekskluzivne premijere serija Limitless (Savršena formula) i Billions (Milijarde).