NAKON TRI GODINE

Treći filmski nastavak Koka u kinima od 6. studenog

06.10.2014 u 18:20

  • +2

Ljubav ili smrt

Izvor: Promo fotografije / Autor: Kinorama

Bionic
Reading

Miljenik mnogih generacija, slavni dječji detektiv Ratko Milić zvan Koko vraća se nakon tri godine na velike ekrane - treći nastavak filmskih pustolovina Koka i njegovih prijatelja, adaptacija romana Ivana Kušana "Ljubav ili smrt", u kina dolazi 6. studenog.

Prošlo je tri godine od kada je snimljen prvi film o Koku, adaptacija Kušanove knjige "Koko i duhovi", praćen pozitivnim kritikama i oduševljenjem gledatelja, film je zabilježio izvrsnu gledanost, a jednake reakcije i odlične domaće 'box office' rezultate imao je i drugi film, "Zagonetni dječak", izvijestio je distributer "2i Film".

Malom zagrebačkom detektivu nogomet je i najvažnija stvar na svijetu, a nadolazeći susret zloglasnih Gusara i njegove ekipe Zeleni Vrh središnji je događaj sezone. Zlatko i dalje svaki trenutak provodi čitajući knjige i prigovara Koku da je nezreo. Da dokaže suprotno on mu priča o nesretnoj ljubavi prema tajnovitoj djevojci, a novost je i bend koji su pokrenule njegova sestra Marica, samozatajna prijateljica Ema i drska Melita.


Režiju i scenarij potpisuje Daniel Kušan, koji je potpisao i prvog "Koka". Većina glumačke ekipe "Ljubavi ili smrti" poznata je iz ranijih filmova iz serijela Antonio Parač je u ulozi Koka, Kristian Bonačić u ulozi njegovog najboljeg prijatelja Zlatka, Nina Mileta u ulozi sestre Marice, Vanja Markovinović u ulozi Marijane i Filip Mayer u ulozi Mikija. Novi glumci su Tesa Litvan, Tara Thaller, Korana Ugrina, Marin Stević i Ilijana Knežević.

Distributer je pokrenuo i kreativni natječaj "Kokovizija" - do kraja listopada osnovnoškolci mogu prijavljivati svoje video spotove za naslovnu pjesmu iz filma "Ljubav ili smrt", a najbolji će osvojiti nagrade, među kojima i sudjelovanje na svečanoj premijeri.

Producenti filma su Kinorama i HRT, a novi nastavak Koka sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.