BRITANSKI ŠARMER

Tko je Tom Hardy, iznenađenje ovogodišnjih Oscara?

18.01.2016 u 10:11

Bionic
Reading

Nakon što su proglašene nominacije za nagrade Oscar, ime koje je mnoge iznenadilo u nominaciji za sporednu mušku ulogu bio je Tom Hardy. No ovaj zgodni Britanac svojim talentom oduševljava već dugi niz godina, a privatni život u posljednje vrijeme pokušava držati podalje od očiju javnosti

Tom Hardy (38) osvojio je svijet 2012. ulogom negativca Banea u filmu 'Vitez tame: Povratak', ali je osvojio kritičare još 2008. ulogom u filmu 'Bronson'. U tom biografskom filmu utjelovio je Michaela Gordona Petersona, zloglasnog zatvorenika podvojene ličnosti. Već se ovdje vidjelo kako Hardy ima vrstan glumački talent i moć preobrazbe, a dalje je to dokazivao i ulogama u filmovima poput 'Warrior', 'Inception', a slavu je stekao upravo u Batmanovom nastavku 'Vitez tame: Povratak'.


Hardy je glumio negativca Banea u 'Vitezu tame'

Bane je opisan kao 'terorist i u inteligenciji i u akciji' te kao 'gorila u fizičkom smislu'. Hardy je izjavio da je namjeravao portretirati lik kao puno veću prijetnju od one Roberta Swensona u filmu Joela Schumachera Batman i Robin, a kako bi to uspio, morao je kreirati kontradikciju između svog glasa i tijela. Hardy se udebljao 14 kilograma za ulogu te si tako povećao ukupnu masu na 90 kilograma, a glasom je uspio u potpunosti prenijeti teror portretiranog lika na platno.

'Sve je u liku i sve je u filmu, radi se o procesu postizanja zadivljujućeg rezultata velikog filma', izjavio je u povodu premijere Nolanovog 'Batmana'.

Hardyju je upravo ta uloga otvorila brojna vrata u Hollywoodu, a to pokazuje i ovogodišnja nominacija za Oscar u kategorije sporedne muške uloge u filmu 'Povratnik'. Uloga negativca Johna Fitzgeralda, koji je glavni neprijatelj također nominiranom Leonardu DiCapriju, oduševila je i Akademiju. A protekla godina Hardyju je obilježena i ulogama u filmovima 'Pobješnjeli Max: Divlja cesta' i 'Legenda' u kojoj igra dvostruku ulogu, braću blizance koji su vladali britanskim podzemljem šezdesetih godina prošlog stoljeća.


Sa suprugom Charlotte Riley u listopadu je dobio dijete

Osim iznimnog poslovnog uspjeha, Hardyja je pratila sreća i na privatnom polju. Nakon što se u lipnju 2010. u tajnosti vjenčao s glumicom Charlotte Riley, u listopadu prošle godine dobili su dijete čiji spol i ime i dalje taje. Hardy već ima sedmogodišnjeg sina Louisa iz veze s Rachael Speed, a nerijetko izjavljuje kako mu je upravo uloga oca najvažnija i najbolja na svijetu.


U društvu Leonarda DiCaprija s kojim glumi u filmu 'Povratnik'

'Većina mojih uloga je bila nasilna, a ja sam daleko od nasilnika ili agresivca. Najčešće me možete vidjeti kako gledam crtiće s djecom i pjevušim uvodne melodije. Najbolji osjećaj na svijetu', izjavio je jednom prilikom.

Simpatije javnosti osvojio je i duhovitim intervjuima, ali i ozbiljnim temama o feminizmu i biseksualnosti o kojima progovara bez imalo problema. Iskreno priča i o mladosti u kojoj je vodio bitku s ovisnostima o drogama i alkoholu, ali naglašava kako je već 10 godina potpuno čist i posvećen poslu i privatnom životu. Ipak, netrpeljiv je prema paparazzima i pokušava svoj privatni život ostaviti upravo takvim, privatnim.