AMERIČKI GLAZBENIK

Tko je nova ljubav Edine Pličanić?

19.01.2016 u 20:33

Bionic
Reading

Prvakinja baleta zagrebačkog HNK, 38-godišnja Edina Pličanić na sinoćnju premijeru opere 'Mimi' Frédérica Verrièresa došla je u društvu 33-godišnjeg Mishe Lipovskog, američkog glazbenika koji je, kako doznajemo, njezina nova ljubav

Edina Pličanić mnogo je toga u životu posljednja dva desetljaća podredila svojoj najvećoj ljubavi - plesu, no danas kad je ostvarila snove na kazališnim daskama možda razmišlja drugačije.  Nakon brojnih priznanja publike i struke Edina je danas vrlo sretna i u privatnom život, a sve zasluge za to pripadaju jednoj osobi.

Naime, na sinoćnjoj premijeri opere 'Mimi' u zagrebačkom HNK-u najbolja hrvatska balerina pojavila se s novim odabranikom. Kako doznajemo, Edinina nova ljubav je 33-godišnji Amerikanac Misha Lipovsky, s kojim je prošlo ljeto provela u Kaliforniji. Na svom profilu na Facebooku Edina je objavila niz fotografija iz Los Angelesa i okolnih gradića, u kojima je prošlog kolovoza uživala u društvu svog novog partnera.

Uvijek sramežljiva Edina nije htjela komentirati svoju novu vezu koja traje malo više od pola godine, no sudeći po osmijehu koji sinoć nije skidala s lica i dobrom raspoloženju, lijepa balerina napokon je pronašla svoju srodnu dušu. Prije pet godina okončana je njezina šestogodišnja ljubavna priča s dubrovačkim glumcem Nikšom Kušeljom.

Da je trenutno sretno zaljubljena otkrila je u posljednjem intervjuu za HTV-ovu emisiju 'Dobro jutro, Hrvatska' početkom siječnja, no o nekon novom koraku u životu poput udaje ne razmišlja.

Protekla 2015. za Edinu je bila jedna od najuspješnijih. Za glavnu ulogu Ane Karenjine u istoimenoj baletnoj predstavi dobila je Nagradu hrvatskog glumišta, a to je samo jedna u nizu njezinih nagrada i priznanja.


Nikša i Edina bili su jedan od najskladnijih umjetničkih parova, no ljubav se ugasila nakon šest zajedničkih godina