AMON AMARTH U TVORNICI

Švedski viking death metalci pokorili Zagreb

06.05.2014 u 10:42

  • +5

Amon Amarth u Zagrebu

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Amon Amarth razgalili su sinoć duše svih ljubitelja čvršćeg zvuka u Tvornici

Žestoki momci sa sjevera u Zagrebu su gostovali već nekoliko puta, ali čini se da domaćoj publici nikad nije dosta njihova specifičnog moćnog sounda

Tri godine nakon što su svojim ubojitim nastupom protresli klub Boogaloo, na veselje brojnih ljubitelja njihova brutalnog zvuka, na svoju aktualnu turneju Deceiver of The Gods na kojoj promoviraju istoimeni deveti studijski album uvrstili su i zagrebačku Tvornicu.

Bend s punim pravom nosi titulu jedne od 'must to see' metal atrakcija, a zanimljivo je da su davne 1992. promijenili samo jednog gitarista i dva bubnjara (u sadašnjoj postavi djeluju od davne 1998.).

Amon Amarth, bend koji je dobio ime po vulkanu u Tolkienovoj trilogiji 'Gospodar prstenova' suvereni su vladari pozornice, a nisu ni ovoga puta razočarali stvorivši fantastičnu atmosferu u Tvornici.

Njihov jedinstveni moćni zvuk vrlo je uvjerljiv, a prevođeni karizmatičnim frotmenom Johanom Heggom koji izgleda kao da je upravo stigao iz neke od njihovih mitoloških priča o vikinškim ratnicima, koncert Amon Amarth je audiovizualni doživljaj koji se ne zaboravlja.

Žestoki Šveđani slušatelja odmah uvlače u svoj mistični glazbeni svijet prepun priča o mitskom sukobu dobra i zla, vikinzima i njihovim neprijateljima s kojima se nemilosrdno razračunavaju, dalekim i opasnim krajevima, izvevši između ostalog i stvari: Father of Wolf, Deciecever of the Gods, Death in Fire, As Loke Falls, We Shall Destroy, Free Will Sacrifice, Guardians of Asgaard, Blood Eagle, Warriors of the North, Runes to My Memory, Twilight of the Thunder God i The Pursuit of Vikings, spomenimo neke.

Moćnom nastupu ovih žestokih Skandinavaca rijetko je tko mogao naći zamjerku, a čak i oni najzahtjevniji s puno koncerata u nogama su morali priznati da Amon Amarth doista zaslužuju svoj kultni status i vojsku odanih fanova.
Opaki Šveđani opet su dokazali da su kad je riječ live nastupima ljestvicu podigli vrlo visoko. Zagrijavanja za uvod u nastup Amon Amarth odradili su češki death metalci Hypnos i domaće snage Manheim, black 'n' roll kvartet iz Zaboka.