IZLOŽBA ENESA MIDŽIĆA

Svečano otvorenje bez supruge Suzane Nikolić

17.06.2015 u 13:58

  • +10

Izložba Atelier Dabac

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

U metropoli je sinoć otvorena izložba Atelier Dabac, osma iz ciklusa Mentalni sklop, koju su predstavili kustos Mladen Lučić s autorima Perom Dabcem i Enesom Midžićem

Riječ je o ciklusu izložbi suvremenih hrvatskih umjetnika koje problematiziraju odnos mentora i sljedbenika, a uz fotografije doajena hrvatske fotografije Toše Dabca na izložbi će biti prikazani i radovi njegovih učenika Marije Braut, Enesa Midžića i Pere Dabca nastali u vrijeme djelovanja atelijera Dabac.

Otvorenju su nazočili Mijo Vesović, Luka Mjeda, Ivan Posavec, Loredana i Tomislav Bahorić, Bobo i Zdenko Jelčić, Zdenka Kovačiček, Slaven Knezović, Denis Krašković, Gaella Gottwald, Feđa Gavrilović, Zlatko Cico Kranjčar i supruga Elvira, i drugi.

'Današnjoj generaciji vraćaju se vremena galerije ateljea Dabac i kruga ljudi koji su se okupljali u tom ateljeu diktirajući tadašnje umjetničke trendove u Hrvatskoj', rekao nam je Enes Midžić čija je supruga Suzana Nikolić trenutno u Americi gdje drži glumačke radionice pa ga nije mogla doći podržati.

U posljednje vrijeme šuškalo se da se zvijezda serije 'Stipe u gostima' razvodi od supruga, no umjetnik nam to nije želio potvrditi ni demantirati. 'Ne razgovaram o svom privatnom životu', kratko nam je rekao Enes.

Krajem svibnja Suzana se pojavila na premijeri filma 'Ti mene nosiš' s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem, a iako je njihov izlazak potaknuo glasine da ih veže nešto više od samog prijateljstva, glumica je tada za tportal rekla da su samo dobri prijatelji koji se poznaju još iz srednjoškolskih dana.

Više slika sa sinoćnje izložbe pogledajte u fotogaleriji.