150 FILMOVA NA 15 LOKACIJA

Sve je spremno za otvorenje Pula film festivala

19.07.2014 u 15:25

Bionic
Reading

Sve je spremno za večerašnje svečano otvaranje u Areni hrvatskog programa 61. pulskog filmskog festivala na kojem će publika moći pogledati dvanaest dugometražnih i dvanaest kratkometražnih filmova, rekla je ravnateljica Pula film festivala Gordana Restović na današnjoj konferenciji za novinare u Puli

Kazavši da je Pula već desetljećima tijekom ljetnih mjeseci mjesto na kojem se publika pokloni svim filmskim stvarateljima te očekuje nove 'ispričane priče, tehnička dostignuća, glumce, redatelje i majstore kamere, zvuka i svjetla',  Gordana Restović je najavila prikazivanje 150 filmova na 15 različitih lokacija te dolazak dvjestotinjak gostiju.

'Pulski filmski festival danas je najposjećenija kulturna manifestacija u Hrvatskoj, a zahvaljujući ovom festivalu Pula se razvija u kulturno-umjetničkom smislu', naglasila je Restović.


Predsjednik umjetničkog savjeta Hrvoje Pukšec kazao je kako je tročlani savjet velika organizacijska promjena za festival s kojim se želi napraviti iskorak te ponuditi rješenje za ono što pulski filmski festival već dugo iščekuje - rast, osnaženje i pozicioniranje na europskoj festivalskoj sceni.

Festival večeras u Areni nakon svečanog otvaranja i tradicionalnog vatrometa počinje projekcijom debitantskoga dugometražnog filma Darka Šuvaka 'Happy Endings'