SAN POSTAO JAVA

Susan Boyle već prodala tri milijuna CD-ova

03.12.2009 u 14:41

Bionic
Reading

Debitantski album zvijezde reality showa najbrže je prodavana ploča godine u SAD-u i Velikoj Britaniji, a srušio i niz drugih rekorda

Nakon samo desetak dana prodaje njezina debitantskog CD-a 'I Dreamed a Dream'Susan Boyle potvrdila se kao najveći fenomen svjetske glazbene scene u 21. stoljeću. Naime, prema podacima diskografske kompanije Sony, Susanin CD u svijetu je već prodan u tri milijuna primjeraka.

 

Susan Boyle izvodi pjesmu 'Wild Horses' u američkom 'Today Showu'


Nakon što je u ponedjeljak objavljeno kako je srušila britanski rekord za najbrže prodavan debitantski album sa 410 tisuća primjeraka u prvih tjedan dana, u srijedu se priča ponovila u SAD-u, gdje je u tjedan dana prodano 701 tisuću primjeraka, što je najbolji debitantski rezultat još od Snoop Doggova prvijenca 'Doggystyle' iz 1993. godine. Također, na oba spomenuta velika tržišta Susanin album je i najbrže prodavani album godine: u Velikoj Britaniji udvostručila je dosadašnji rekord godine, koji je držao boy bend JLS, dok je preko Bare s prvog mjesta skinula Eminema, čiji je 'The Relapse' u lipnju u prvih tjedan dana otišao u 608 tisuća primjeraka.

Za dodatnu usporedbu: prošlog tjedna novi je album objavila i Rihanna, no njezin je 'Rated R' u SAD-u prodan u 181 tisuću primjeraka, dok je u Britaniji totalno podbacio sa samo 32 tisuće prodanih primjeraka.