TJEDAN IZRAELSKOG FILMA

Subota u znaku ljubavi, povijesti i kontroverza

17.11.2012 u 10:57

Bionic
Reading

Na trećem danu Tjedna izraelskog filma bit će prikazane četiri odlične projekcije između kojih je potrebno posebno istaknuti dva prema žanru sasvim različita filma – 'Božji susjedi' i 'Salsa Tel Aviv'

Festival počinje već u 16 sati dokumentarnim filmom 'Lia' redatelja Talyja Goldenberga, koji je posvećen velikoj legendi izraelskog filma Lie van Leer, osnivačici Izraelskog filmskog arhiva, Kinoteke i Jeruzalemskog međunarodnog filmskog festivala.

U 18 sati prikazat će se kontroverzni igrani film 'Božji susjedi', redatelja Menija Yaesha, koji je nastao u izraelsko-francuskoj koprodukciji te je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Cannesu, gdje je dobio odlične kritike. Riječ je o filmu koji obrađuje teme ekstremizma u vjerskim zajednicama te pokazuje posljedice takovog ponašanja.

Suton' redatelja Alona Zingmana film je koji obrađuje kako jedan događaj utječe na ljude iz sasvim različitih priča te kroz prikaz omnibusa donosi zanimljive zgode i različitu interpretaciju sudionika istog događaja. Film 'Suton' prikazuje se u kinu Europa u 20 sati.

Za kraj subotnje večeri ljubitelji ljubavnih priča i opuštajućih veselih filmova, oduševit će se neobičnom pričom i sudbinom koja je povezala Vicki, meksičku plesačicu i učiteljicu Salse, te mladog znanstvenika Yonija u filmu 'Tel Aviv salsa' redatelja Jorgea Wellera.

Subotnji uistinu raznolik repertoar filmskog festivala zaintrigirat će jednako tako i raznoliku publiku.