GITARISTIČKA LEGENDA

Slash u lipnju svira na zagrebačkoj Šalati

06.05.2015 u 21:58

Bionic
Reading

Jedan od najvećih rock gitarista u povijesti, nekadašnji član grupe Guns’n’Roses i autor mnogih bezvremenskih rifova, nastupit će uz Mylesa Kennedyja i grupu The Conspirators na zagrebačkoj Šalati u petak 26. lipnja

Saul Hudson, poznatiji kao Slash, glazbenik je kojeg nazivaju ikonom rocka, hodajućom institucijom i čovjekom čija je gitara utjecala na generacije i generacije glazbenika i fanova.

Metal Hammer ga je prozvao 'Riff Lord', član je Rock And Roll Kuće slavnih, dobitnik je priznanja 'Best Guitarist' Esquirea i jedan od deset najvećih svirača električne gitare, prema magazinu Time... samo su neka od velikih priznanja koja je doživio tijekom svoje bogate karijere. Naravno, iza svega stoje neki od najvećih trenutaka suvremene glazbe koje je Slash 'ispalio' na svom Gibson Les Paulu. Rif iz 'Sweet Child O’ Mine' Total Guitar proglasio je najvećim u povijesti, solo iz 'Paradise City' zauzeo je u istom magazinu treće mjesto, a na brojnim top listama nalaze se solaže i rifovi iz klasika poput 'Welcome To The Jungle', 'November Rain', 'You Could Be Min', 'Slither', 'By The Sword' i mnogi drugi.

Upravo ove pjesme, enciklopediju rock muzike stvaranu u Gunsima, Slash’s Snakepitu, Velvet Revolveru te u aktualnom bendu, u kojem mu društvo prave sjajni Myles Kennedy (iz benda Alter Bridge) i The Conspirators, zajedno s neizostavnim crnim cilindrom na kovrčavoj kosi Slash će izvesti na stadionu na Šalati. Više od dva sata programa obuhvatit će tri i pol desetljeća burne karijere koja je počela 80-ih u Los Angelesu. Posebna zanimljivost je to da je Slash 26. lipnja trebao imati slobodan dan na turneji, ali su na njegovo inzistiranje Zagreb i Hrvatska naknadno uvršteni na popis koncerata.

Očito su i kod njega živa sjećanja na prošli dolazak u ove krajeve, a podsjetimo, u veljači 2013. rasprodao je ljubljanski Tivoli.

Prodaja ulaznica počinje danas u podne. Prva cijena ulaznica iznosi 170 kuna i na snazi je do 17. svibnja. Od 18. svibnja cijena im se penje na 190 kuna i ostaje takva do 25. lipnja. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 220 kuna.

Službena prodajna mjesta:
Dirty old shop, Tratinska 18
Los Angeles Agencija | www.laa.hr | facebook.com/LosAngelesAgency
Rockmark, Berislavićeva 13
Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Eventimova prodajna mjesta

Slasha u Zagreb dovodi LAA.