IZVAN KONTROLE

Sinovi razmetni slavnih holivudskih očeva

25.06.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Odrastanje u izobilju za sinove nekih od najvećih zvijezda u Hollywoodu bio je preveliki izazov da ne bi okusili sve što im novac nudi, a očevi koji danas spuštaju glavu kad se spomenu poroci njihove djece su Robert Downey Jr., Tom Hanks, Ryan O'Neal i Michael Douglas, kojem ni slava, ni milijuni, ni utjecajna poznanstva nisu spasili sina Camerona od zatvorske kazne

Posljednji u nizu sinova mezimaca posrnulih u životnoj utrci s preprekama je 24-godišnji sin obožavanog američkog glumca Toma Hanksa, donedavno bez mrlje u biografiji. Tako bi i ostalo da Chester Hanks, poznatiji kao reper Chet Haze, svojom obiješću na Instagramu, fotografijama s oružjem, rasističkim porukama u svojim pjesmama i demoliranjem hotelske sobe prije deset dana u Londonu, nije pokazao da tata Tom odavno nema sve pod kontrolom kad je obitelj u pitanju.

Chet od svoje 16. godine ima problema s ovisnošću, nekoliko puta je bio na odvikavanju, a kad je o njegovim roditeljima riječ, Hanks mlađi kaže da nikad nisu prakticirali strogoću.

'Njima je važno samo da sam sretan, siguran, ne naređuju mi što trebam napraviti sa svojim životom', objasnio je Chet.


Chester Hanks s roditeljima Tomom i Ritom za koje kaže da su vrlo tolerantni

Dok na velikom platnu glumi heroje, u privatnom životu je 49-godišnji Robert Downey Jr. daleko od te titule. Naime, nakon dugogodišnje borbe s teškom ovisnošću koju je ipak uspio pobijediti uz pomoć sadašnje supruge Susan, njegov 20-godišnji sin Indio ponavlja očeve grijehe. Naime, Downeyjev sin iz prvog braka prošle godine je uhićen zbog posjedovanja kokaina. Glumac je u medijima otvoreno pričao o svojim paklenim danima koji su, kaže, uzeli danak u njegovoj obitelji.

'Počeo sam se drogirati sa svojim ocem redateljem vrlo mlad, a Indio, koji je odrastao u takvom svijetu uz moje borbe s porocima, posrnuo je poput mene. Budući da sam sve to prošao, znam kako mu pomoći.'


Robert Downey Jr. i sin Indio kojeg je dobio u vezi s glazbenicom Deborah Falconer

Jedan od najvećih ovisnika s podebljim dosjeom u Hollywoodu zasigurno je Redmond O'Neal, sin Ryana O'Nela i Farrah Fawcett. O problematičnoj obitelji O'Neal zna se apsolutno sve, nema člana familije koji nije ogrezao u drogu i alkohol, no najviše problema donijeli su  Redmondu koji je nekoliko puta uhićen zbog posjedovanja droge i oružja, a zatvor je dosad samo čudom izbjegao. Njegova sestra Tatum O'Neal izjavila je da je Redmond okorjeli ovisnik kojem nitko više ne zna kako pomoći. 'Ne vjerujem da će još dugo živjeti ako ovako nastavi. Srce mi slama njegov očaj.'

A glavni krivac za stranputicu svoje djece je upravo Ryan O'Neal, koji je i kćeri Tatum nudio kokain kako bi skinula suvišne kilograme. O ovisnosti koja je razorila njegovu obitelj, nedavno je progovorio vrlo iskreno i sam Redmond te olakšao dušu u javnosti.


Ryan O'Neal na jednom od mnogih pojavljivanja na sudu zbog  prekršaja i ovisnosti sina Redmonda

A uteg na savjesti glumačkog veterana Michaela Douglasa je sin Cameron (36) koji već petu godinu izdržava zatvorsku kaznu zbog dilanja droge, a treba izdržati još dvije. Nema toga što promiskuitetni tata Michael nije iskusio u svojim najvećim danima slave, no ono što mu je sin priredio na njenom zalasku, potpuno ga je psihički slomilo. Nije krio da se itekako osjeća krivim zbog sinova posrtanja u ovisnost. O Cameronu je prije dva tjedna progovorila njegova bivša djevojka, odvjetnica Jennifer Ridha, koja je u svojoj zaljubljenosti otišla toliko daleko da je dečku krijumčarila drogu u zatvor.

Cameronova sudbina i Michaelova borba s tumorom zamalo su okončali njegov brak s Catherine Zetom Jones koja se nije znala nositi sa stresom u vrlo delikatnim obiteljskim situacijama, zbog čega je završila i u klinici za psihološku pomoć.


Michael sa sinom Cameronom koji će za dvije godine izaći iz zatvora