DODJELA NAGRADA PORIN

Rozgina 'Bižuterija' hit godine

15.05.2011 u 22:40

Bionic
Reading

Na 18. dodjeli domaćih diskografskih nagrada Porin, održanoj u Biogradu, mladi momci iz benda Kinoklub nagrađeni su u kategoriji najbolji novi izvođač, a najbolji pop album je 'Diksilend' Jinxa pa je Porin u toj kategoriji izmakao i TBF-u (Perpetuum fritule) i Gibonniju (Toleranca). Hit godine je 'Bižuterija' Jelene Rozge

Hit godine je 'Bižuterija' Jelene Rozge, koja se prilikom preuzimanja Porina, osim obožavateljima, zahvalila i struci: 'Hvala svim kolegama na građanskoj hrabrosti da nominiraju mene i 'Bižuteriju'.'

U ostalim su kategorijama slavili Massimo koji je za skladbu 'Ljubav kao miris' osvojio Porin za najbolju mušku vokalnu izvedbu. U istoj kategoriji bili su nominirani i Gibonni za 'Žeđam' te Oliver Dragojević za 'Jubavi mala'.

Najboljom ženskom vokalnom izvedbom proglašena je ona Ivane Kindl za pjesmu 'Utjeha'. U istoj su kategoriji bile nominirane i Gabi Novak za 'Vrata ruža' te Nina Badrić za 'Moje oči pune ljubavi'. Porina za najbolju izvedbu grupe s vokalom podijelili su Jinxi za 'Da smo se voljeli manje' i TBF za 'Fantastičnu'.

Najboljim novim izvođačima, u kategoriji u kojoj su bili nominirani i Kim Verson te Markiz, proglašena je grupa Kinoklub.

Nagrađeni su i Lea Dekleva i TBF (najbolja vokalna suradnja), Nikša Bratoš, Gibonni, TBF, Elemental, Rundek Cargo Trio, The Bambi Molesters, klapa Šufit, ansambl Lado, Tomislav Goluban i dr. Porina za životno djelo je dobio Drago Diklić, a voditelj ceremonije dodjele bio je Đani Stipaničev.