IVA VISKOVIĆ I FILIP KRIŽAN

'Roditeljska uloga sad je važnija od svega'

23.01.2016 u 14:54

  • +16

Poznati na premijeri predstave Malena

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Pjevačica i glumica Iva Visković sinoć je u zagrebačkom kazalištu Gavella na premijernoj izvedbi predstave 'Malena' Mislava Brečića pružila podršku svom suprugu Filipu Križanu koji glumi u predstavi. Tom prilikom jedan od najboljih i najnagrađivanijih glumaca mlađe generacije priznao nam je kako mu je uloga tate trenutno najdraža i najvažnija

Protekla godina za glumački i bračni par Ivu Visković i Filipa Križana bila je jedna od njihovih najljepših zajedničkih. U veljači prošle godine održano je njihovo vjenčanje, a niti dva mjeseca poslije rodila im se kći Mina kojoj su trenutno posvećeni.

Ivu i Filipa, koji je prošle godine bio dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta, rijetko se može vidjeti na javnim događanjima, osim na ponekoj kazališnoj ili filmskoj premijeri. Iva se pak posvetila i glazbenoj karijeri u bendu Neud, a jučer je u Gavellu došla kako bi bila uz supruga koji u predstavi 'Malena' igra jednu od uloga. Ipak, ma koliko Filipa hvalila i struka i publika, uloga tate mu je, kaže, na prvom mjestu.

U 'Malenoj' Križan glumi potencijalnog vizionara-izbavitelja  u obliku mladića-terorista sa sumanutim idejama o tome kako spasiti svijet. Suvremeni je terorist sin Mame i Tate (Ksenija Pajić i Sven Medvešek): ona je manična, opsjednuta izgledom; on je nezainteresirani kvazi-intelektualac koji ne govori puno, a vjerojatno ni nema puno za reći.

Tu je i Ljubavnica (Dijana Vidušin), Tatina šefica-koketa zakačena na cigaršpic i martinije. Središnju ulogu  ima lik Inspektora, kojeg glumi Ozren Grabarić čija je izvedba nagrađena najvećim  aplauzom i ovacijama publike.


Ksenija Pajić