NE PROPUSTITE!

Repriza dokumentarca 'Hitlerova vojska smrti - Das Reich'

31.10.2015 u 00:05

  • +10

Scene iz dokumentarca 'Hitlerova vojska smrt - Das Reich'

Izvor: Promo fotografije / Autor: National Geographic

Bionic
Reading

National Geographic Channel 1. studenog u 8.50 sati ponovno će u programu prikazati dokumentarni film 'Hitlerova vojska smrti - Das Reich', premijerno prikazan 18. listopada

U sklopu serijala Drugi svjetski rat - najvažniji događaji, tri dvosatna dokumentarna filma 'Posljednja Hitlerova godina', 'Hitlerova vojska smrti - Das Reich' i 'Predaja', kronološki će nam prikazati posljednju godinu rata u europskoj areni i prve korake u novonastalom miru, u razdoblju od 1944. do 1945. godine. Arhivske snimke u boji najžešćih borbi, okrutni zločini Hitlerove vojske smrti - Das Reicha, svakodnevni život SS-oficira, njihova obuka te priče vojnika i civila odvest će nas u trenutke za koje bismo svi voljeli da se nikada nisu dogodili.

Povodom 70. godišnjice kraja Drugog svjetskog rata, drugi film serijala pod nazivom 'Hitlerova vojska smrti - Das Reich' premijerno je prikazan 18. listopada i donosi nam priču o jednoj o najzloglasnijih vojnih jedinica u povijesti ratovanja, specijalno obučenih za masovno uništenje neprijatelja. Svi koji su propustili premijerno prikazivanje filma, mogu pogledati reprizu 1. studenog u 8.50 sati.

Lipanj je 1944., Dan D. Dok Saveznici jurišaju na obale Normandije, Hitler naređuje povratak Das Reicha, opake oklopne elitne divizije poznate po masovnim ubojstvima u Ukrajini i Bjelorusiji. Njezina je misija potisnuti Saveznike natrag na Atlantik i preokrenuti sukob u korist Nijemaca.

Divizija SS-a, s 15.000 vojnika i više od 200 tenkova, suočena je s neprestanim napadima Pokreta otpora dok se kreće prema sjeveru kroz Francusku. Putem izvršava okrutne odmazde i masakre nad civilima (Oradour-sur-Glane, Tulle). Film prikazuje posljednju godinu Hitlerove jedinice smrti i njezine zločine protiv čovječnosti. Pratit ćemo svakodnevne živote SS-oficira, njihovo regrutiranje i obuku na Istočnoj fronti te pokušati razumjeti tko su zapravo bili ljudi koji su počinili okrutne i masovne masakre.