SILA NA MALIM EKRANIMA

'Ratovi zvijezda' postaju TV serija

11.01.2012 u 09:26

Bionic
Reading

'Ratovi zvijezda' postat će igrani televizijski serijal pod nazivom 'Star Wars: Underworld'

Glasine o igranoj televizijskoj verziji 'Ratova zvijezda' šire se već godinama, no konačno je producent Rick McCallum potvrdio da je snimanje stvarno u planu – serijal kreće u produkciju kao 'Star Wars: Underworld' i ne, nema nikakve veze s popularnim vampirskim filmom s Kate Beckinsale u glavnoj ulozi.

Radnja serijala odvijat će se između treće i četvrte epizode filmskih nastavaka 'Ratova zvijezda' i obuhvaća 20-godišnje razdoblje u kojem odrasta Luke Skywalker, iako serija nije o njemu, već o razvoju Carstva i svega u i oko, ali i 'ispod' njega.

Naslov 'Underworld', objašnjava McCallum, upravo upućuje na to da ćemo gledati ono što se događa 'ispod' poznatih filmskih zbivanja, svijet 'kriminalaca i bandi koje upravljaju svime. To je kao Wall Street i kriminalci koji upravljaju Sjedinjenim Državama!'

Jedini razlog zašto se projekt razvija tako sporo jest njegova cijena – svaka epizoda od po sat vremena trebala bi koštati oko pet milijuna dolara pa se valja nadati da projekt opet neće biti stopiran zbog financijskih razloga. Napisani su scenariji za 50 epizoda, a najskuplji dio jest količina digitalne animacije pa se može dogoditi da će 'Underworld' opet na čekanje, dok ne pojeftini tehnologija koja bi snizila cijenu produkcije.