TUŽAN KRAJ

Preminuo Karl Slover, patuljak iz Čarobnjaka iz Oza

17.11.2011 u 09:07

Bionic
Reading

Glumac Karl Slover preminuo je u utorak od posljedica srčanih tegoba, a ostat će zapamćen po višestruko odigranim ulogama u holivudskom klasiku iz 1939. godine

Glumac Karl Slover preminuo je u utorak od posljedica srčanih tegoba, a ostat će zapamćen po višestruko odigranim ulogama u holivudskom klasiku iz 1939. godine snimljenom prema istoimenoj knjizi L. Franka Bauma, izvijestio je BBC.

Slover je bio jedan od posljednjih živućih članova glumačke postave, a u filmu je odigrao nekoliko zapaženih uloga, uključujući onu vodećeg bubnjara i vojnika.

'Od 150 patuljaka koji su se pojavili u filmu, on je bio jedini koji je uživao slavu sve do starosti', ispričao je John Frickle, autor knjige '100 godina Oza'.

Iako je na početku filma unajmljen da bi odigrao manje bitnu ulogu, kasnije mu je Victor Fleming pružio priliku da postane vodeći bubnjar jer je glumac koji je bio predviđen za tu ulogu naglo odustao od snimanja.

Karlu je u 2007. godini, zajedno sa sedam drugih glumaca iz filma, dodijeljena zvijezda na holivudskom Šetalištu slavnih u Los Angelesu.