ZA HAITI

Premijera nove verzije pjesme 'We Are the World'

13.02.2010 u 17:09

Bionic
Reading

Remake pjesme 'We Are the World' premijerno je, u skraćenoj verziji, prikazan na NBC-u tijekom prijenosa otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru, dok će puna, sedmominutna verzija pjesme posvećene žrtvama potresa na Haitiju, biti emitirana u subotu 13. veljače na 53 američka i međunarodna kanala

U novoj izvedbi pjesme, koja je prvi put izvedena prije 25 godina pod vodstvom Quincyja Jonesa i Lionela Richieja, sudjelovalo je 85 poznatih pjevača, repera i glumaca.

Snimanje je realizirao je oskarovac Paul Haggis, a video-snimka prikazuje posljedice katastrofalnog potresa koji je 12. siječnja pogodio Haiti, pri čemu je smrtno stradalo više od 200.000 ljudi.

 

Poznati pjevači, reperi i glumci, među kojima Barbra Streisand, Kanye West, Miley Cyrus, Natalie Cole, Celine Dion, Jennifer Hudston, Tony Bennet, Jeff Bridges, gitaristički virtuoz Carlos Santana, bariton Josh Groban, Patti Austin i mnogi drugi, sudjeluju u remakeu pjesme kojom su 1985. njihovi njihovi kolege upozorili na glad u Africi.

Pjesma je snimljena u istome holivudskom studiju u kojemu je prije 25 godina pod vodstvom Quincyja Jonesa i Lionela Richieja snimljena prva verzija. Jones i Richie u petak su prije izvedbe, putem video-linka kazali kako će se prikupljenim novcem osigurati hrana, šatori i lijekovi za Haićane.

Jedan od organizatora projekta, Randy Phillips izjavio je kako će sav prihod ići nedavno osnovanoj zakladi za pomoć Haitiju.