AKTIVIST DO GOLE KOŽE

Poznati glumac gol podržao prosvjed indijanskog plemena

07.12.2016 u 06:00

Bionic
Reading

Slavni američki glumac Josh Brolin na zanimljiv je način podržao prosvjed indijanskog plemena Sioux protiv izgradnje naftovoda u američkom rezervatu Standing Rock

Kad je u pitanju impulzivni američki glumac Josh Brolin, iznenađenja nikad dosta. Ovaj put riječ je o nečem pozitivnom. Naime, 48-godišnji Brolin pridružio se prosvjedu protiv izgradnje naftovoda u rezervatu Standing Rock, u području američkih saveznih država Sjeverne i Južne Dakote.

Naime, u rezervatu Standing Rock pripadnici plemena Sioux, drugi američki Indijanci i ekološki aktivisti iz cijele Amerike mjesecima kampiraju i prosvjeduju pokušavajući zaustaviti gradnju planiranog naftovoda koji bi trebao prolaziti preko njihove zemlje.

Prosvjednici se protive naftovodu jer bi prolazio preko rijeke Missouri i predstavljao opasnost za izvore pitke vode ovog plemena. Oskvrnuo bi njihovo sveto tlo na kojem pokapaju mrtve. Siouxi se pozivaju na ugovor iz 1851. sa saveznom vladom prema kojem imaju suverenitet nad ovim područjem.

Brolin se tako priključio brojnim prosvjednicima u svom stilu fotografijom snimljenom u rezervatu koja je u kratkom roku postala senzacija na Instagramu. Nekoliko dana prije ovog čina objavio je i fotografiju svoje mlađahne djevojke Kathryn Boyd u donjem rublju koja također nije prošla nezapaženo.

Brolin je bivši suprug glumice Diane Lane koja je zatražila razvod 2013. nakon osam godina braka u kojem je Josh nizao skandale zbog sklonosti alkoholu, a bilo je i napisa o obiteljskom nasilju.

Celebrate Standing Rock. ???? #protectthesacred #humbled #reallife

A photo posted by Josh Brolin (@joshbrolin) on

Vos Anima Mea. ❤️ #countrylife

A photo posted by Josh Brolin (@joshbrolin) on

A photo posted by Josh Brolin (@joshbrolin) on