NENSI BLAŽEVIĆ

Poznata voditeljica otkrila nam je razloge povratka na ekrane

24.06.2016 u 20:29

Bionic
Reading

Novinarki, urednici i voditeljici Nensi Blažević odlaskom s malih ekrana karijera je otišla u sasvim drugom smjeru i zadovoljna svojim radom u znanosti nije pomišljala na povratak u medije. Ovih se dana pridružila timu Al Jazeere Balkans, a za tportal otkriva zbog čega se ipak vratila u medije

Novinarsku karijeru započela je 1994. na HRT-u, gdje je godinama bila zaštitno lice središnjeg Dnevnika. Po izboru čitatelja Večernjega lista proglašena je najpopularnijom TV ženskom osobom i nagrađena s pet Večernjakovih ruža. Na Prisavlju je provela 14 godina, a odlaskom s HTV-a godinu je dana radila na 24 sata TV.

Od 2011. nastupa potpuni zaokret u njezinoj karijeri, kada počinje predavati na studiju novinarstva na Veleučilištu VERN, a uz predavanja se posvetila i pripremanju doktorata na temu 'Mediji i djeca'. Osim na Vernu, predaje i na studiju novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

U razgovoru za tportal prije dvije godine Blažević nije skrivala koliko uživa u poslu predavačice, objašnjavajući tada da unatoč jednakoj odgovornosti posao na fakultetu nosi puno manje stresa nego posao u medijima.

'Imam puno više vremena. Kada ste u znanosti, to je naporan i mukotrpan rad, jer morate pisati radove, pripremati predavanja, biti aktualni, no ipak tim vremenom raspolažete sami. Ne moram 24 sata živjeti u tome kao što sam živjela u novinarstvu', objasnila je tada Blažević zašto uopće ne razmišlja o povratku u medije.

Nensi Blažević ovih se dana pridružila timu Al Jazeere Balkans, a što je prevagnulo da se ponovno vrati na male ekrane, otkrila je tportalu.

'Za sve gledatelje Al Jazeere u regiji, iz studija u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu, od sada ću izvještavati i ja. Veselim se što ću biti dio tima koji je u proteklih pet godina, od kada je pokrenuta Al Jazeera Balkans, postavio visoke i poštene novinarske standarde. Velik je izazov, ali i odgovornost raditi za svjetski respektabilnu medijsku kuću koja novinarima daje priliku razmišljati u širim regionalnim i globalnim okvirima. Ono što me, među ostalim, privuklo da se vratim na ekran jeste i iznimno važna činjenica da se Al Jazeera ne bavi senzacionalizmom, spinovima, već informacijama, ali i daje potencijal za nove projekte kojih će svakako biti u budućnosti', rekla je tportalu Nensi Blažević.